• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Niğde Kız Kampüsü Eğitim Öğretime Hazır

Niğde Kız Kampüsü Eğitim Öğretime Hazır
Niğde Merkez Kırbağları mevkinde yapımı tamamlanan Niğde Kız Kampüsü 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci döneminde hizmete açılıyor.

Niğde Merkez Kırbağları mevkinde yapımı tamamlanan Niğde Kız Kampüsü 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci döneminde hizmete açılıyor.

Niğde Kırbağları mevkinde tamamlanan Niğde Kız kampüsünü ziyarette bulunan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit'ten oluşan ekip, çalışmaları yerinde inceledi.

Yerinde incelemelerde bulunan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; "32 derslikli Kız Meslek Lisesi, 24 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi ve 300 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ile toplamda yaklaşık 2300 kız öğrenciye hizmet verecek kampüs Türkiye'nin örnek projesi olma özelliği taşıyan bu tesisi ilimize kazandırmanın memnuniyetini yaşıyoruz" dedi.

300 Öğrenci kapasiteli pansiyon binası kampüste eğitim görecek öğrencilerin çok ferah ve modern bir ortamda barınma ihtiyaçlarını karşılayacak.75 adet 4 kişilik odanın bulunduğu öğrenci yurdu içerisinde engelli öğrenciler de unutulmadıklarını söyleyen Vali Kılıç, "32.020 m2 alan üzerine inşa edilen Niğde Merkez Kız Kampüsü içerisinde 1 adet 32 derslikli Kız Meslek Lisesi, 1 adet 24 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası ve kapalı spor salonu bulunuyor. 32 derslikli Kız Meslek Lisesi bünyesinde modern sınıflar, uygulama anaokulu sınıfları, uygulama mutfakları, saç bakım atölyeleri, modern kütüphane, 108 kişi kapasiteli seminer salonu, kış bahçesi ve pansiyon binasına tüp geçit bulunuyor. 24 Derslikli Kız İmam Hatip Lisesi bünyesinde ise dersliklere ek olarak fen laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı, çok amaçlı salon, uygulama mescitleri ve atölyeler bulunmaktadır. Kampüs bahçesi 12.500 m2 yeşil alanı ile öğrencilerin ders dışı vakitlerini dolu dolu geçirebilecekleri şekilde tasarlandı. Dinlenme alanları, tenis kortları, basketbol, voleybol sahaları, 5 adet süs havuzu, 5 adet kamelya ve yürüyüş yolları öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürmelerine imkân sağlayacak. Kampüs girişinde 2 adet güvenlik, 14 adet turnike ve öğrenciler için elektronik takip sistemi kampüs güvenliğini en üst düzeyde sağlayacaktır.2 adet engelli öğrenci odası bulunan pansiyonda öğrenciler için 8 adet etüt odası, Türk hamamı, sauna, fitnes salonu, buhar banyosu ve dinlenme alanları öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya hazır vaziyette tasarlandı. Kampüs hem altyapı donanımlarıyla hem de sunduğu imkanlarla kız öğrencilerimiz için çok gözde bir eğitim tesisi olmayı hedefliyor" diye konuştu.

Niğde Kız Kampüsü Eğitim Öğretime Hazır

Niğde Kız Kampüsü Eğitim Öğretime Hazır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim