• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Niğde İtfaiyesinde Eğitim Atağı

Niğde İtfaiyesinde Eğitim Atağı
Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, "Profesyonel İtfaiye Hizmetleri" kapsamında başlattığı eğitim hamlesine bir yenisini daha ekledi.

Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, "Profesyonel İtfaiye Hizmetleri" kapsamında başlattığı eğitim hamlesine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz aylarda ilk yardım ve kişisel gelişim eğitimi alan Niğde Belediyesi itfaiye personeline şimdi de "yangına profesyonel müdahale" eğitimi veriliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki eğitim biriminden gelen 5 kişilik uzman ekip, Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline, yangına müdahale, organizasyon, trafik kazalarında kurtarma, ilk yardım, yangın sonrası yapılacak çalışmalar ve ruhsat öncesi denetimler gibi konularda uygulamalı ve teorik eğitim veriyor. Eğitimlere Niğde Belediyesi İtfaiye personelinin yanısıra, bazı ilçe ve belde belediyelerinden gelen itfaiye personeli de katılıyor. Dört gün sürecek eğitimlerin ardından katılımcılar, 5 farklı konuda TSE belgeli sertifika alacak.

İtfaiye Müdürlüğü Hizmet Binasında başlayan eğitimin ilk dersine katılan Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan, itfaiye hizmetlerini diğer hizmet alanlarından ayıran pek çok özelliğinin bulunduğuna işaret etti. Başkan Yardımcısı Özkan, bu nedenle itfaiye personeline verilen uygulamalı ve teorik eğitimlerin çağın gerektirdiği şekilde artırılması gerektiğini vurguladı.

Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürü Latif Boran, Niğde'de uzman ve profesyonel bir itfaiye ekibi oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, geçtiğimiz aylarda 3 farklı konuda eğitim alan personele bir sonraki dönemde de araç ve motor kullanımıyla ilgili eğitim verileceğini bildirdi. Latif Boran, "Bu eğitimlerin verilmesine büyük katkı sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Her alanda olduğu gibi eğitim konusunda da hassasiyet gösteren sayın başkanımız bize eğitim ve donanım desteği de sağlıyor" dedi.

Niğde İtfaiyesinde Eğitim Atağı

Niğde İtfaiyesinde Eğitim Atağı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim