• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Değişti

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Değişti
Niğde İl Genel Meclisi Başkanlığı'na AK Partili Meclis Üyesi Bülent Küçüktuna seçildi.

Niğde İl Genel Meclisi Başkanlığı'na AK Partili Meclis Üyesi Bülent Küçüktuna seçildi.

İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Binası Toplantı Salonu'nda , Meclis Başkanı Mahmut Peşin başkanlığında gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Toplantısı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşime ait tutanak özetlerinin okunmasıyla başladı.

Tutanak özetlerinin oylanmasından sonra Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. AK Parti Gurubu başkanlık için AK Parti Meclis Üyesi Bülent Küçüktuna'yı, MHP Grubu ise Tahsin Eren'i aday gösterdi. Kapalı zarf usulü yapılan seçimde AK Parti'den 13, MHP'den 5, CHP'den ise 1 meclis üyesi olmak üzere 19 oy kullanıldı. Yapılan seçimde oyların 13'ünü alan AK Parti Meclis Üyesi Bülent Küçüktuna Niğde İl Genel Meclis Başkanlığı'na seçildi. MHP'nin adayı Tahsin Eren ise 6 oy aldı.

2 yıl Meclis Başkanlığı yapan Mahmut Peşin, "Makama değil hizmete talip olarak tüm İl Genel Meclis Üyelerimizin oy birliği ile seçilerek 2014 Yılından bu yana iki yıldır yürüttüğüm İl Genel Meclis Başkanlığım bu gün sona ermiştir. Bu iki yıl içerisinde gece gündüz demeden aziz Niğdeli hemşehrilerimizin hizmetinde oldum. Yaptığımız projeler Türkiye'ye örnek olmuştur. Bu iki yıl içerisinde de gelecek 3 yılımızı da planlayarak ilimizi tarım, altyapı ve turizmde şaha kaldıracak projelerimizi hazır şekilde görevi devretmenin gururunu yaşıyorum. Özellikle bu iki yıl içerisinde bana desteklerini esirgemeyen iktidarı ve muhalefetiyle tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Niğdemizin bir ucundan bir ucuna kadar dört köşesindeki vatandaşlarımıza hizmet götürdüğümüz sırada duaları ile yanımda olan tüm halkımıza teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisi Başkanlığına yeni seçilen Bülent Küçüktuna ya başarılar diliyorum. Her batan gün yeni bir günün habercisidir. Rabbim hayırlar nasip etsin." dedi.

Niğde İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Bülent Küçüktuna ise, "Yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Mahmut Peşin'i kutluyorum. İyi şeylerin altına imza atacağız. Bunu hep birlikte yapacağız. İktidarıyla muhalefetiyle birlikte, bugüne kadar örnek bir il genel meclisi olduk. Bundan sonrada bu şekilde devam edeceğimizi düşünüyorum" dedi.

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Değişti

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Değişti

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Değişti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim