• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Niğde Belediyesinden Yeni Bir Eser Daha

Niğde Belediyesinden Yeni Bir Eser Daha
Niğde Belediyesi, şehrin tarihine ışık tutan ve geleceğine yön veren kültürel eserler sunmaya devam ediyor.

Niğde Belediyesi, şehrin tarihine ışık tutan ve geleceğine yön veren kültürel eserler sunmaya devam ediyor. Niğde Belediyesinin kültür yayınlarından biri olan ve Kültür Konseyi Derneği tarafından hazırlanan "81 İlde Kültür ve Şehir-NİĞDE" isimli kitabı yayımlandı. Eser, bugüne kadar Niğdeyi her yönüyle anlatan en kapsamlı kitaplardan biri olarak değerlendiriliyor.

Kültür Konseyi Derneği adına Dr. Metin Eriş'in editörlüğünde, alanında uzman pek çok akademisyenin yazı ve fotoğraflarıyla katkıda bulunduğu "81 İlde Kültür ve Şehir-NİĞDE" isimli eser, Niğde'nin tarihi ve kültürel özellikleriyle birlikte coğrafi dokusunu, Niğde'nin bütün kültür varlıklarını geçmişten günümüze tarihi bir yolculukla anlatıyor. Eser, 5 bin yıldır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Niğde'nin sosyolojik yönü, doğası, tarihi, ekonomisi, geleneksel evleri, çalgıları, kütüphaneleri ve basın hayatı, kültür hayatının ürünleri ve gelenek görenekleri, mutfağı ve sporu olmak üzere birçok konuda geniş bilgi sunuyor.

Kültür yayınlara büyük önem veren Niğde Belediyesi tarafından geçmiş yıllarda ise "Niğde Evliyaları", "Niğde Aşıklık Geleneği ve Niğde Halk Şairi İbrahim Dabak", "Anadolu'da Türk Anıtları", "Eskimeyen Niğde" gibi kültür eserleri de yayımlanmıştı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesinin bir kültür eseri olan ve Kültür Konseyi Derneği tarafından hazırlanan "81 İlde Kültür ve Şehir-NİĞDE" isimli kitabın günümüzde çok önemli bir kaynak olmasının yanında gelecek nesiller için de bulunmaz bir hazine olduğunu söyledi. Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesi olarak kültür yayınlarına büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Kültür hayatımıza katkı sağlayacak, kentimizin her yönüyle tanıtılmasına imkan veren eserleri yayımlamaya devam edeceğiz" dedi.

Niğde Belediyesinden Yeni Bir Eser Daha

Niğde Belediyesinden Yeni Bir Eser Daha

Niğde Belediyesinden Yeni Bir Eser Daha

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim