• BIST 9548.09
  • Altın 2491.998
  • Dolar 32.5073
  • Euro 34.5632
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Niğde Belediyesinden İtfaiye Ekiplerine İlk Yardım Eğitimi

Niğde Belediyesinden İtfaiye Ekiplerine İlk Yardım Eğitimi
Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline kaza, yangın ve doğal afetlerde, tıbbı araç ve gereç olmaksızın yaralılara müdahale edebileceği...

Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline kaza, yangın ve doğal afetlerde, tıbbı araç ve gereç olmaksızın yaralılara müdahale edebileceği ilk yardım eğitimi veriliyor. Sağlık Müdürlüğü'nün verdiği ilk yardım eğitiminde itfaiye personeline hastane ve sağlık üniteleri dışında hayat kurtarma adına yapılabilecek uygulamalar öğretiliyor.

Sağlık Müdürlüğü'nün ilk yardım eğitici eğitmenleri tarafından verilen ve 16 saat sürecek uygulamalı eğitimleri 112 Acil Ambulans Müdürlüğü Salonunda başladı. Eğitime Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün 14 personeli katılıyor. İtfaiye personeline, hasta ve yaralının bulunduğu olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, donma ve sıcak çarpmalarında yapılacak müdahalelerle ilgili ilkyardım eğitimi veriliyor.

Uygulamalı eğitimin ardından yapılacak olan teorik sınavda başarılı olacak personele sertifika ve ilk yardım kimlik belgeleri verilecek. Sertifikalar 3 yıl süreyle geçerli olacak. 3 yılın ardından sertifika ve ilkyardım kartı sahibi olan itfaiye personeline güncelleme eğitimi verilerek kart ve sertifikalarının süreleri uzatılacak.

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri AKUT, jandarma ve itfaiye personeline Sağlık Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda ilk yardım eğitimi verdiklerini bildirdi. Yetkililer, ülkemizde meydana gelen kazaların, kalıcı sakatlıkların ve ölüm olaylarının büyük çoğunluğunun zamanında yapılamayan veya yanlış yapılan ilk yardım müdahalelerinden kaynaklandığını ifade ettiler. Eğitim alan personelin, hastane ve sağlık üniteleri dışında, tıbbı araç ve gereç olmadan olay yerinde ilk yardım yapabilecek seviyeye geleceğini anlatan yetkililer, bu eğitimlerin de hayat kurtarmaya yönelik olduğunu vurguladılar.

Niğde Belediyesinden İtfaiye Ekiplerine İlk Yardım Eğitimi

Niğde Belediyesinden İtfaiye Ekiplerine İlk Yardım Eğitimi

Niğde Belediyesinden İtfaiye Ekiplerine İlk Yardım Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim