• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Niğde Belediye Başkan Faruk Akdoğan:

Niğde Belediye Başkan Faruk Akdoğan:
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın Niğde mitingi öncesinde, Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda toplanan binlerce...

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın Niğde mitingi öncesinde, Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaşa hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Değişikliği Referandum çalışmaları kapsamında Niğde'ye gelerek Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. Başbakan Binali Yıldırım'ın hitabından önce platforma çıkan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, coşkulu kalabalığa seslendi.

Niğde marka kent olacak

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 8 yıl önceki Niğde ile şimdiki Niğde arasında pozitif yönden çok önemli farkların olduğunu vurgu yaparak, "Gece gündüz demeden halkımızın hizmetkarı olduk. Niğde'yi o günkü durumundan bugünkü durumuna getirdik. Girmediğimiz sokak, cadde kalmadı. Altyapıdan üstyapıya her yere el attık. Gezilecek, yaşanabilecek bir Niğde oluşturmak için, Niğde'yi marka şehir haline getirmek için sizlerle çalıştık" dedi.

Daha çok yatırıma ihtiyacımız var

Başkan Akdoğan, sık sık alkışlar ve sloganlarla kesilen konuşmasında, "Niğde'mizi belli bir noktaya getirdik. Bitti mi? Elbette bitmedi. Niğde'nin daha çok projeye, daha çok hizmete ihtiyacı var. Bundan sonraki süreçte 2019'a kadar sizlere 2014 yerel seçimlerinde ne vaat etmişsek tamamını yapacağız. Alt geçitten üst geçide, alışveriş merkezinden kentsel dönüşüme kadar hepsini hayata geçireceğiz. Bunları yapmak için ne lazım? Yetki lazım. 16 Nisan'da bir referandum var. Bu referandum 80 yıldır bu milletin ayağına vurulan pranganın kaldırılması için, bu ülkenin tam bağımsızlığı için, istikrarı için sandıkları Evet oylarıyla doldurup güçlü bir şekilde hep beraber çalışmaya var mısınız?" şeklinde konuştu.

Niğde'de yüzde 80'lere varacak şekilde sandıktan evet çıkarmak için gayret göstereceklerini anlatan Başkan Akdoğan, "Buna inanıyorum ki sizler başaracaksınız. Nasıl 2002'de AK Parti'yi iktidara getirdiniz ve o günden bugüne kadar bizleri Ankara'da mahcup etmediniz, her seçimde Türkiye ortalamasının üzerinde destek verdiniz bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. 16 Nisan'da daha farklı bir netice ile Ankara'ya gitmemiz gerekiyor. 80 yıldır bu milleti sömürdüler. Sömürü düzenine son vermek için 16 Nisan'da Evet dememiz lazım. 80 yıldır bu milletin cebine el soktular. Milletin parasını faiz olarak Avrupa'ya verdiler. Milleti sömürdüler. Sömürü düzenine son vereceğiz. Kargaşaya son vermek için terörle daha etkin mücadele etmek için, çabuk kararlar alabilmek için inşallah 16 Nisan'da hep beraber sandıkları Evet'le doldurup patlatacağız. Bu millet, bu milletin içinden çıkan kişiler tarafından yönetilirse, vesayet yönetimine son verilirse her şeye gücü yeter" diye konuştu.

Belediye Başkanı Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz hain darbe girişimi yaşandı. Milletimiz darbeye dur dedi. Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir, darbenin seyrini değiştirdi. Milletimiz darbe yapanlara darbe ile karşılık vererek onları alaşağı etti. Bu ülkenin bir daha darbe yaşamaması için, gezi parkı olayları yaşamaması için ihtilalleri yaşamaması için, başbakanların idam edilmemesi için bu referandumdan Evet çıkarmamız lazım. Bu coşkunuz ve bu heyecanınızla Niğde'de yüzde 80'lere varan Evet oyunun çıkacağını umut ediyorum. Niğde Belediyesi olarak, belediye başkanı olarak bugüne kadar gece gündüz nasıl hizmetkarınız olmuşsak bugünden sonra da sizlere hizmetkar olma yolunda çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin istikrara ihtiyacı var. 16 Nisan'da Cumhurbaşkanı Hükûmet Sistemine geçeceğiz. Artık hükûmetlerimiz güvenoyu almak için uğraşmayacak. Başkanı sizler seçeceksiniz. Hükûmet kurmak için yapılan pazarlıklar ortadan kalkacak. Bu referandum birçok yeniliği ülkemize getirecek. Ülkemizin kalkınması, ileri gitmesi bu referandumdan sonra daha da hızlanacak. Bölgemizde lider ülke olmaya bu insanların ihtiyacı var. İkinci bir Türkiye yok. 1071'de Türkler Anadolu'ya girdiğinden bugüne kadar çeşitli haçlı seferleri ile bizleri bu bölgeden atmak için çeşitli oyunlar oynandı. Türkiye'de ve Niğde'de yapılanlar ortada. 16 Nisan'da hep beraber sandıklardan gümbür gümbür evet oyu çıkardığımız zaman bu milletin ayağına vurulan prangalar çıkacak bu ve milleti tutabilene o zaman aşk olsun. Bizde makamlar mevkiler gelip geçicidir. Cumhurbaşkanımız da başbakanımız da belediye başkanı olarak bizler de bunun halkın emaneti olduğunu biliyoruz. Bu emaneti anamızın ak sütü gibi koruyacağız. Bu yıl içinde 3 tane kapalı pazar yerini hizmete sunduk. Sanayi sitemizin ihalesini tamamladık. Bu yıl 368 dükkan bitecek. Yeni hal kompleksi , son derece modern bir nikah salonu, programa aldığımız bir kent ormanımız var. Çimento fabrikasının üzerinde kent ormanına benzer bir mesire alanı yapacağız"

Niğde Belediye Başkan Faruk Akdoğan:

Niğde Belediye Başkan Faruk Akdoğan:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim