• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Nexus 7'lere Android 5.0 güncellemesi

Nexus 7'lere Android 5.0 güncellemesi
ASUS tarafından üretilen Nexus 7 tabletler için Google'ın en güncel işletim sistemi Android Lollipop güncellemesi duyuruldu.

ASUS tarafından üretilen Nexus 7 tablete sahip olan kullanıcılar Android 5.0 Lollipop güncellemesini erkenden edinme imkânından yararlanacak. 2012 ve 2013 Wi-Fi modelleri için güncelleme ücretsiz olarak indirilebilecek. Android 5.0 Lollipop güncellemesi Nexus 7 tabletleri birçok yeni özellikle donatıyor.

ASUS, Google işletim sisteminin en son versiyonu olan Android 5.0 Lollipop’u edinecek ilk dalga Android cihazları arasında Nexus 7 tabletlerin yer alacağını duyurdu. Böylelikle hem mevcut Nexus 7 sahipleri hem de henüz tableti edinmemiş olan tüketiciler güncellemeyle birlikte gelen bir dizi harika özellik ve geliştirilmiş güvenlik seviyesinin keyfini çıkarabilecek. Android 5.0 Lollipop güncellemesi ASUS tarafından üretilen Wi-Fi only model tüm Nexus 7 tabletlere ücretsiz olarak indirilebilecek.

HIZLI BİLDİRİMLER

Android 5.0 Lollipop güncellemesi Nexus 7 tabletlere birçok yeni ve heyecanlı özellik katıyor. Android 5.0 Lollipop’un yeni “maddesel tasarımı” bütünsel bir kullanıcı deneyimi için koyu renkler ve akıcı animasyonlar sunuyor.

Android 5.0 Lollipop güncellemesi Nexus 7’nin bildirimlerini de geliştiriyor. Yeni “uyarı bildirimleri” kullanıcıların mevcut uygulamayı tercih etmeden bildirimlere yanıt vermelerine olanak tanıyor. Bu sayede tüm etkileşimler daha hızlı bir biçimde gerçekleşiyor.
Güncellemeyle birlikte kullanıcıların kilit ekranı bildirimleri üzerindeki kontrolü de artıyor. Kullanıcılar bu sayede güvenli kilit ekranında hangi bildirimleri görmek istediklerini kendileri seçebiliyor.

GELİŞMİŞ GÜVENLİK VE KULLANIM KOLAYLIĞI

Android 5.0 Lollipop, tarama ve yakındaki cihazlarla eşleşme anında Nexus 7’nin pil ömrünü uzatan bir düşük enerjili Bluetooth modeli olan Bluetooth Smart’ı da etkinleştiriyor. Güncellemenin getirdiği bir başka yenilik ise yeni “kişisel kilit açma” özelliği. Bu özellik Nexus 7 tabletlerin gündelik yaşamdaki kullanımlarını her zamankinden daha keyifli hale getiriyor. Nexus 7 kullanıcıları ev ve iş gibi konumları “güvenli” olarak tayin ederek ya da tableti civardaki diğer güvenilen cihazlarla eşleştirerek, normal kilit ekranını geçebiliyorlar. Böylelikle gündelik kullanım her zamankinden daha hızlı oluyor.

Android 5.0 Lollipop güncellemesini edinmek, Nexus 7 sahipleri için hem kolay hem de ücretsiz. Ana ekrandan “Ayarlar” sekmesine dokunum “Tablet Hakkında” adımını, daha sonra da “Sistem Güncellemeleri” adımını seçmek yeterli oluyor.

Nexus 7 Wi-Fi-only cihazlar için Android 5.0 Lollipop güncellemesi yayınlandı bile. Güncelleme Nexus 7 LTE/3G modellerine Aralık ayında sunulacak.  

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim