• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

New York'ta 'Ninja köyü'

ABD'de tasarımı için yaklaşık 3,5 milyon dolar harcanan 'Ninja köyü' şeklindeki restoran, garsonların ilginç şovlarıyla farklı bir deneyim yaşatıyor.
ABD'de tasarımı için yaklaşık 3,5 milyon dolar harcanan 'Ninja köyü' şeklindeki restoran, müşterilerine lezzetli yemeklerin yanı sıra, savaşçı kostümlü garsonların ilginç şovlarıyla farklı bir deneyim yaşatıyor.
 
New York'un Tribeca bölgesindeki restoran, Amerikalıların yanı sıra turistlerden de yoğun ilgi görüyor. Her akşam toplam 400 kadar müşteri ağırlayan, 120 kişi kapasiteli restoranda yemek yiyebilmek için günler öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Restoran, New York'a gelen ninja meraklısı turistlerin ziyaret edecekleri mekanların başında geliyor. Restoranda yemek yiyen bir kişi ortalama 75 ABD doları hesap ödüyor. 
 
Yer altındaki restorana loş ışıklı bir tünelden geçilerek giriliyor. Çalışanlarının tamamı ninja kostümü giyen restoranda 30 personel görev yapıyor. Müşterileri zaman zaman beklemedikleri bir sırada bağırarak ya da çeşitli görsel oyunlarla korkutan ninja garsonlar, yemek servisleri sırasında duman ve ateş oyunları sergiliyor. Restoranın müşterileri, tabaklarına saplanmış bıçakları yerinden çıkarttıklarında masaya akmaya başlayan ya da açtıkları kapağın etrafından dağılan duman oyunları karşısında oldukça şaşırıyor. Ellerindeki bıçaklarla, sipariş vermek için menüye bakan müşterilerinin arkasından sessizce yaklaşan ninja garsonların en fazla ilgi gören gösterilerinin başında ise avuçlarından çıkarttıkları alev geliyor. 
 
Ağlayarak restoranı terk eden müşteriler var
 
New York'ta 8'inci hizmet yılını dolduran restoranın çalışanlarından Christopher Vega, sergiledikleri oyunların, genelde beğeni toplasa da zaman zaman müşterileri korkutabildiğini söyledi. Vega, çok sık olmasa da ağlayarak restoranı terk edenlerin olduğunu belirtti. Müşterileri sürprizlere karşı hazırlıklı olmaya davet eden Vega, "Burada sürekli bir hareket var, sürekli bir şeyler olmakta. Özellikle koridorda yürürken ateş ya da duman türü tuzaklara karşı çok dikkatli olmanız gerekli. Ninja'ya geldiğinizde sadece hayatınızı ortaya koymuyorsunuz, çok kaliteli ve pahalı yiyecekler için cüzdanınızı da ortaya koymanız gerekiyor" diye konuştu. 
 
Restoranda kızları Laura Dort ile akşam yemeği yiyen Alman Desiree ve Gunther Strub çifti, New York tatillerine eşsiz bir anı eklediklerini belirtti. New York'u ziyaret edenlerin mutlaka Ninja'yı ziyaret etmesi gerektiğini vurgulayan çift, restoranda eğlence ve harika yemeklerin bir arada sunulduğunu belirtti. 
 
Bir Alman televizyonunda izlediği program sayesinde restorandan haberdar olduğunu dile getiren Laura Dort, "Çok etkileyici bir yer. Almanya'da böyle bir restoran yok. Bu güzel yemek ve şovları New York tatilimiz sırasında görmeye karar vermiştik. Bugün buradayız ve bu sayede unutulmaz bir akşam geçiriyoruz" şeklinde konuştu. 
 
New York'taki restoranın sadece Japonya'nın başkenti Tokyo'da şubesi bulunuyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim