• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Nevvar-salih İşgören Vakfı Bir Projeye Daha İmza Atıyor

Nevvar-salih İşgören Vakfı Bir Projeye Daha İmza Atıyor
"Servetim memleketim için harcansın" diyen İzmirli hayırsever merhum Salih İşgören'in vasiyeti doğrultusunda özellikle eğitim, kültür ve sağlık alanlarında...

"Servetim memleketim için harcansın" diyen İzmirli hayırsever merhum Salih İşgören'in vasiyeti doğrultusunda özellikle eğitim, kültür ve sağlık alanlarında hayır hizmetlerinin sürdürülmesini ana ilke edinen Nevvar-Salih İşgören Vakfı, 259 polis çocuğuna eğitim bursu verecek. Bu konudaki protokol, Nevvar Salih İşgören Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen ile İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Gökmen Akçal tarafından imzalandı.

"Devlet Üstün Hizmet Madalyası" sahibi İzmir aşığı hayırsever işadamı merhum Salih İşgören, çok sevdiği eşi Nevvar Hanımın "Hayır yaparsan Allah daha çok verir" şeklindeki sözleri ile başlattığı hayır işlerinin, "Biri bitmeden diğeri başlayacak" prensibiyle bugüne ve yarınlara taşınmasını vasiyet etmişti. Hayırsever çiftin vasiyetlerini görev edinen Nevvar-Salih İşgören Vakfı Yönetimi, yatırımlarını sürdürürken, ihtiyaç sahibi çocuk ve gençlere de burs imkanı tanıyor.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile görüşen vakıf yönetimi, 259 polis çocuğuna burs imkanı sağladı. Vakıf merkezinde gerçekleştirilen törende İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Gökmen Akçal ile Nevvar-Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen, protokole imza attı.

Nevvar-Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile yaptıkları görüşmelerde gündeme gelen konularla ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Balçova Salih İşgören Polis Merkezi ve Lojmanları'nın tadilat ve onarımını yaptık. Emniyet Müdürlüğü Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi proje çalışmaları bitmek üzere. Terör olayları ile mücadelede yoğun bir çalışma içinde olan emniyet mensuplarımıza moral destek olmak adına vakfımızın en çok çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarından birisi olması için çalışıyoruz. Geçen yıl 20 kişiye verdiğimiz burs miktarını 13 kat arttırarak başarılı 259 emniyet mensubu çocuğumuza destek olacağız. Bunların içinde şehit polis çocukları ile yıllarca emek vermiş emekli emniyet mensubu çocuklarımız da olacak" diye konuştu.

İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Akçal da Nevvar-Salih İşgören Vakfı'nın eğitim ve sağlık alanında gerçekleştirdiği hayır işlerini takdirle izlediklerini belirterek, "İzmir Emniyet Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya'nın emir ve görüşleri doğrultusunda böyle bir protokolü imzaladığımız için gerçekten çok mutluyum. Daha önce İzmir Emniyet Müdürlüğü ile önemli projelere imza atan, bugün de meslektaşlarımızın çocuklarına burs imkanı sağlayan Nevvar-Salih İşgören Vakfı yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Hayır işlerini büyüterek devam ettirdiklerini ifade eden Nevvar-Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen ise şöyle konuştu: "Vakfımız hayırseverlerimizin sağlığında olduğu gibi kamu yatırımlarına devam ediyor. Bunun artarak devam etmesi için çalışıyoruz. Hayırseverlerin sağlıklarında yatırım yaptıkları kurumlara biz de vakıf olarak en üst noktada destek vermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha fazla öğrenciye burs vermek ve daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak için de gayret ediyoruz. Bu konuda kamu kurumlarımızın vakfımıza verdiği destek bizi mutlu ediyor ve daha çok motive oluyoruz. Bütün bu çerçevede ülkemiz açısından en önemli kurumların başında gelen Emniyet ve bu kurumun mensupları olan polislerimizin çocuklarına burs vermek bizi çok mutlu edecek."

Nevvar-salih İşgören Vakfı Bir Projeye Daha İmza Atıyor

Nevvar-salih İşgören Vakfı Bir Projeye Daha İmza Atıyor

Nevvar-salih İşgören Vakfı Bir Projeye Daha İmza Atıyor

Nevvar-salih İşgören Vakfı Bir Projeye Daha İmza Atıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim