• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Nevşehirli İmam-hatip’ten Örnek Davranış

Nevşehirli İmam-hatip’ten Örnek Davranış
Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Alacaşar Köyü İmam-Hatipleri ele ele vererek, fakir bir aileye ev inşa ettiler.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Alacaşar Köyü İmam-Hatipleri ele ele vererek, fakir bir aileye ev inşa ettiler.

Nevşehir'in Merkez Alacaşar köyünde yaşayan evsiz, yardıma muhtaç aileye din görevlileri sahip çıktı.

Alacaşar köyünde yaşayan üç çocuklu ailenin yardımına ilk olarak koşan Ebu Bekir Camii İmam-Hatibi Hasan Albayrak oldu.

Alacaşar Köyü İmam-Hatibi Hasan Albayrak, köyün diğer cami görevlileri Mehmet Cebe, Ramazan Aydoğdu ve Eyüp Sabri Tural'ın da desteğini alarak, hep birlikte ailenin başını sokabileceği sıcak bir yuvasının olması için hayırsever vatandaşların kapılarını çaldılar.

Alacaşar köyünde, Nevşehir'de ve İstanbul'da bulunan hayırsever vatandaşların yapmış oldukları yardımlarla inşaatı, kısa bir sürede tamamladılar ve sıcak bir yuva haline getirdiler.

İl Müftüsü Yakup Öztürk Alacaşar Köyü Orta Camii'nde öğle namazı öncesi cemaatle buluşarak, din görevlisi Hasan Albayrak ve diğer din görevlilerine ve yardım eden hayırsever köylülere teşekkür etti. Namaz sonrası din görevlileri ile birlikte aileyi yeni evlerinde ziyaret ederek, eksiklerini sordu ve bir halı hediye etti.

Ziyarette konuşan Müftü Öztürk; "Din görevlisi sadece camide namaz kıldıran kişi değildir. 24 saat toplumun içinde olan acılarını paylaşan, yaralara merhem olan kişidir. Bu gün burada bunun bir örneğini görüyoruz. Ortada kalmış bir aileye sıcak bir yuva kazandıran bu değerli Din görevlilerimize bu örnek çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Ayrıca aileye de hayırlı olsun, güle güle oturun" temennisinde bulundu.

Din görevlisi Hasan Albayrak da yaptığı açıklamada, "Bu aile gerçekten zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyordu. Sıcak bir yuvaya kavuşmaları için harekete geçtik. Hayırsever vatandaşlarımızın da katkıları ile 160m² ev tamamlandı. Bu aileye mefruşat ve gıda gibi konularda desteklerimiz devam edecektir. Buradan bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Nevşehirli İmam-hatip’ten Örnek Davranış

Nevşehirli İmam-hatip’ten Örnek Davranış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim