• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Nevşehir’den Türkmenlere 169. yardım TIR’ı gönderildi

Nevşehir’den Türkmenlere 169. yardım TIR’ı gönderildi
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir Gönüllüler Koordinatörlüğü aracılığıyla Nevşehir'den Türkmenlere 169. yardım TIR'ı dualarla gönderildi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir Gönüllüler Koordinatörlüğü aracılığıyla Nevşehir'den Türkmenlere 169. yardım TIR'ı dualarla gönderildi. En fazla Türkmen sığınmacının yaşadığı yerlerden olan Osmaniye'ye gönderilen yardım TIR'ında 25 ton patates bulunuyor.

Suriye'de başlayan savaşın ardından İHH Nevşehir gönüllüleri tarafından insani yardım kampanyası başlatıldı. Bu kampanya kapsamında bugüne kadar hayırseverlerden toplanan temel gıda maddeleri ve giyeceklerin bulunduğu 168 TIR, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bugün ise 169. yardım TIR'ı Gülbahçe önünde düzenlenen törenle Osmaniye İHH aracılığıyla ilde yaşayan Türkmen sığınmacılara dağıtılmak üzere yola çıkarıldı.

Törende konuşan İHH Nevşehir Gönüllüler Koordinatörü Baki Öncel, İHH olarak 169. yardım TIR'ını Türkmenlerin en fazla bulunduğu yerlerden olan Osmaniye'ye gönderdiklerini söyledi. Suriye'deki Türkmenlerin yoğun bir savaş ortamında olduğunu hatırlatan Öncel, "Ülkemizde Türkmenlerin en fazla bulunduğu yerler Yayladağ ve Osmaniye'dir. Bu TIR'ı Osmaniye İHH aracılığıyla ilde sığınmacı olarak bulunan Türkmen kardeşlerimize dağıtılmak üzere gönderiyoruz. Patates, protein bakımından çok zengindir. Pratik olarak yemek yapılabiliyor. Suların iyi kullanılamadığından dolayı özellikle ishal yaptığı bir durumda faydalı olduğunu söylüyorlar. Patates gönderilmesi istekleri oluyor. Biz de Nevşehir'in üretimi olan patates ve un göndermeye gayret ediyoruz. Geçmişte yüklü miktarda un göndermiştik. Şimdi de patates göndermeye gayret edeceğiz. Mazlumların yanında olmak Nevşehir halkının ve İHH vazifesi haline dönüştü. Her hafta veya 10 günde bir TIR dolusu yardım gönderme planımız doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

İHH Nevşehir Gönüllüler Koordinatörü Baki Öncel, konuşmasının ardından dua yaptı. Sonrasında yardım TIR'ı Osmaniye'ye gitmek üzere uğurlandı.Cihan

Nevşehir’den Türkmenlere 169. yardım TIR’ı gönderildi

Nevşehir’den Türkmenlere 169. yardım TIR’ı gönderildi

Nevşehir’den Türkmenlere 169. yardım TIR’ı gönderildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim