• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Nevşehir’de Turizm Çalıştayı Toplantısı Yapıldı

Nevşehir’de Turizm Çalıştayı Toplantısı Yapıldı
Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da turizmde yaşanan sorunları çözmek için "Kültür ve Turizm Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da turizmde yaşanan sorunları çözmek için "Kültür ve Turizm Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, ilçe kaymakamları, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, ilçe ve belde belediye başkanları, STK ve sektör temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Vali Ceylan, Ankara'daki patlamayı şiddetle kınadığını söyledi. Ceylan, "Bu tür terör olaylarının bir bütün olarak birlikte karşısında durup tavır almamız terörün amacına ulaşamaması açısından önemli" dedi. Toplantının amacının turizm sektöründeki sorunları belirlemek ve bakanlığa iletmek olduğunu kaydeden Ceylan, sorunları rapor halinde Ankara'ya sunacaklarını ve bu sorunların takipçisi olmak için çalıştayın gerçekleştiğini söyledi.

Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınayarak sözlerine başlayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ise "Terörün çirkin yüzü bir kez daha kendisini gösterdi. Ama herkesin durduğu yerde sağlam durması gerekiyor. Asla Türkiye'ye boyun eğdiremeyecekler. Amaçlarına ulaşamayacaklar. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi koruyalım" dedi.

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğuna vurgu yapan Açıkgöz, "Bir yandan terörle uğraşırken bir yandan da atılımlarımızı, vaatlerimizi, projelerimizi yerine getirmeye uğraşıyoruz. Problemleri çözecek güç ve kudrete sahibiz. Bugünlerde ülkenin selameti için biraz daha fazla kafa yoruluyor. Ama diğer yandan da turizmcinin, çiftçinin, öğrencinin derdi askıya alınmıyor. Büyük ülke olmanın, büyük millet olmanın gerekliliği de budur" diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk'te Ankara'da meydana gelen patlamadan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, böyle durumda yapılması gerekeni milletimiz yapıyor. Günlük yaşantısında değişiklik yapmadan, yapması gerekenleri düzenli bir şekilde yaparak yoluna devam etmek zorunda biz de böyle yapıyoruz diye konuştu. 2016 yılının turizm açısından da zor bir yıl olacağını söyleyen Göktürk, yaşanan olumsuzlukları en az hasarla nasıl atlatabiliriz, bunun gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise, terörün asıl amacının insanları korkutmak ve gündelik hayatta normal yaşantılarına büyük bir soru işareti ile engel olmak olduğunu ifade etti. Gizligider, "Terör örgütleri zor zamanlar yaşarken kendi militanlarına bir şekilde moral verebilmek için dehşet saçan korku uyandıran ve insanlarda acaba dedirtebilecek eylemlere girişmeye çalışıyor. Bu yıl iki seçim oldu. Buna rağmen büyüme oranı yüzde 4 oldu. Bu başarı hikayesini hep beraber yazdık. Turizm bu noktada bizim için son derece önemli ve son 12-13 yılda üç katı aşkın bir büyümeyi sağlamış en önemli kalemlerden biri. Kapadokya bu noktada üçüncü merkez konumunda. Gerek ulaşım noktasındaki yeni icraatlarla, gerekse hükümetimizin bakış açısında 300 bin nüfuslu küçük Orta Anadolu şehri olmaktan öte Türkiye'nin önemli vizyon markalarından biri haline gelmesi şekliyle farklı bir yere geldi." diye konuştu.

Çalıştayla ilgili toplantı konuşmaların ardından devam etti.

Nevşehir’de Turizm Çalıştayı Toplantısı Yapıldı

Nevşehir’de Turizm Çalıştayı Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim