• BIST 9673.9
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Nevşehir’de İlk Sesli Sinyalizasyon Sistemi Uygulamaya Geçti

Nevşehir’de İlk Sesli Sinyalizasyon Sistemi Uygulamaya Geçti
Nevşehir'de ilk kez Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Kavşağındaki sinyalizasyon sisteminin bulunduğu alanda, görme engelli vatandaşların yolun karşısına...

Nevşehir'de ilk kez Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Kavşağındaki sinyalizasyon sisteminin bulunduğu alanda, görme engelli vatandaşların yolun karşısına rahatça geçmelerini sağlamak için sesli sinyalizasyon sistemi uygulamasına geçildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Merve Gezgin , Büşra Özev, ,Cansu Meniye, Özge Metin , Esra Özer ve Latife Aydın'ın "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi" kapsamında gerçekleştirmeyi planladıkları, "Lambalar Konuşuyor, Engeller Aşılıyor!" adlı proje, Nevşehir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirildi. Proje ile ışığın rengine göre ses çıkartacak sesli sinyalizasyon sistemi, kavşaktaki sinyalizasyon direklerine yerleştirilerek engellilerin hizmetine sunuldu.

Proje kapsamında ilk olarak Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi çevresinde kavşakta hayata geçirilen sesli sinyalizasyon sisteminin, görme engellilerin günlük yaşamını kolaylaştıracağını belirten proje grubu öğrencileri, görme engellinin karşıdan karşıya geçmek için birini beklemek durumunda kalmayacağını, sistemin çalışmasıyla birlikte görme engellilerin trafikte daha kolay hareket edebileceğini ifade etti.

Öğrenciler, "Görme engelli arkadaşlarımız yolun karşısına geçmek istediklerinde zor anlar yaşıyordu. Bu nedenle hızla akan trafikte, tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlardı. Biz de Nevşehir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek üniversitemiz çevresine ülkemizin birçok noktasında kullanılan sesli trafik ışığı yerleştirilmesi talebinde bulunduk. Bu talebimiz de yerine getirildi. Sistem, ışığın rengine göre ses çıkararak engelli kardeşlerimizi uyaracak. Hayat artık onlar için daha kolay ve daha anlamlı olacak. Bizim sesimizi duyan başta Nevşehir Belediyesi Mali hizmetler Müdürü Mehmet Uluçay ve ekibine, hayata geçirmeye çalıştığımız projede bize danışmanlık yaparak her konuda yol gösteren değerli hocamız Yrd. Doç. Dr. Nilgün Dağ "a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3.sınıf öğrencileri Merve Gezgin, Büşra Özev, Cansu Meniye,Özge Metin , Esra Özer ve Latife Aydın ve onlara danışmanlık görevini yürüten Yrd.Doç.Dr. Nilgün Dağ'a Nevşehir Belediyesi tarafından bir de teşekkür belgesi takdim edildi.

Projenin başarılı olması halinde il genelindeki tüm sinyalizasyon direklerinin bulunduğu alanlarda da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Nevşehir’de İlk Sesli Sinyalizasyon Sistemi Uygulamaya Geçti

Nevşehir’de İlk Sesli Sinyalizasyon Sistemi Uygulamaya Geçti

Nevşehir’de İlk Sesli Sinyalizasyon Sistemi Uygulamaya Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim