• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Nevşehir’de futbol antrenörlüğü kursu başladı

Nevşehir’de futbol antrenörlüğü kursu başladı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) ve Nevşehir Belediyesi işbirliği ile 2. Kademe Futbol Antrenörlüğü kursu...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) ve Nevşehir Belediyesi işbirliği ile 2. Kademe Futbol Antrenörlüğü kursu Nevşehir'de başladı.

Futbol Federasyonu İstanbul Bölgesi antrenörlerinden Ersan Oğan ve Osman Üstünel tarafından verilen kurs, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde 16-26 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak. 2. Kademe Futbol Antrenörlüğü kursuna 20'si Nevşehir'den olmak üzere 30 kişi katılıyor.

Teorik eğitimlerin yanı sıra pratik saha uygulamaları ile gerçekleştirilecek kursun sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar, amatör futbol kulüplerinde yöneticilik yapacakları gibi, çocuklara yönelik olarak düzenlenecek futbol eğitimlerinde de uzman olarak görev alabilecekler.

2. Kademe Futbol Antrenörlüğü kursunun başlaması dolayısıyla yapılan törene, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, TUFAD Nevşehir Şube Başkanı Kenan Gerçeker, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer katıldı.

Törende bir konuşma yapan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya "İlde ilk kez antrenörlük kursu açılıyor. Kursa katılanlar işin hamurundan geldiler ama hocalarımızın desteğiyle belgelerinizi de alarak faaliyetlerinizi devam ettireceksiniz. Nevşehir'den, Anadolu'nun verdiği havayla yetişmiş çok iyi sporcuların çıkacağına inanıyorum. Önceden sunabileceğimiz imkanlar kısıtlıydı. Ama artık ilimiz belirli bir seviyeye geldi. Gençlerimizin bir takım kötü alışkanlık ve tuzaklardan kurtulması için spordan bilhassa da futboldan yararlanılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer ise, sporun, emek, ter, çaba ve mücadele gerektirdiğini belirterek, sporcuları yetiştiren antrenörlerin eğitimli, bilgili olmasını ve belgelerini almasını istediklerini söyledi. Ünlüer "Günümüzde belli bir eğitim almayan, yeterince bilgi sahibi olmayan ama spor dallarıyla ilgili eleştiri yapanlar var. Bu kurslarla işi bilen insanların sporda etkin olacaklarına inanıyorum" dedi.

TUFAD Nevşehir Şube Başkanı Kenan Gerçeker ise Nevşehir'de ilk kez yapılan kursa 30 kursiyer katıldığını, bunlardan 20'si Nevşehirli, diğerleri ise şehir dışından geldiğini söyledi. Gerçeker "10 gün sürecek kursta sabah ilk dört gün teorik, sonrası ise pratik yapma amaçlı saha uygulamaları şeklinde olacak. Burada amaç değerli arkadaşlarımızın kursta edinecekleri bilgilerle 3-5 yıl içerisinde iyi sporcuların yetişmesine katkıda bulunmalarıdır" diye konuştu.

Nevşehir’de futbol antrenörlüğü kursu başladı

Nevşehir’de futbol antrenörlüğü kursu başladı

Nevşehir’de futbol antrenörlüğü kursu başladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim