• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Nevşehir’de devlet ve millet el ele

Nevşehir’de devlet ve millet el ele
Fethullahçı terör örgütü Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) na bağlı bir grup tarafından 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine...

Fethullahçı terör örgütü Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) na bağlı bir grup tarafından 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine karşı, Nevşehir'deki demokrasi nöbeti coşku ile sürüyor.

Her yaş grubundan binlerce Nevşehirli, Diriliş Meydanı" da bir araya gelerek, darbelere karşı seslerini tüm dünyaya duyuruyorlar.

Bir çok sivil toplum örgütünün de destek verdiği demokrasi nöbetine katılanlara Nevşehir Belediyesi tarafından su ve bayrak dağıtılırken, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri de vatan hainlerinin gerçekleştirdiği darbe girişimini vatandaşlarla birlikte lanetliyorlar.

Sık sık "Ya Allah Bismillah Allahü Ekber', "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları atarak darbecilere karşı onurlu mücadelelerini sürdüren Nevşehirlilerin demokrasi nöbeti sabahın erken saatlerine kadar devam ediyor.

Uğur Işılak Halkla Kucaklaşıyor

Diriliş Meydanın'daki platformda halka hitap eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, günlerden beri Diriliş Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti tutan Nevşehirlilerin bu duyarlılıkları karşısında 29 Temmuz 2016 Perşembe günü ünlü sanatçı Uğur Işılak'ı buluşturacakları müjdesini verdi. Ünver, ayrıca sanatçı Uğur Işılak ile yapılan bu görüşmeler ışığında 20 Ağustos 2016 akşamı da yine Diriliş Meydanı'nda halk konseri vereceğini belirtti. Ünver " Sizlerin bu duyarlı yaklaşımınız, darbe girişimi karşısındaki dik duruşunuz her türlü takdirin üzerindedir. Nevşehir Belediye Başkanı olarak bu dik duruşunuz karşısında acaba bizler ne yapabiliriz diye düşünürken, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan için gönüllere de işlenen şarkıyı seslendiren değerli sanatçı kardeşimiz Uğur Işılak'ı arayarak halkımıza konser vermesi isteğinde bulundum. Uğur Işılak kardeşimiz Yarın akşam 21.00 "de Diriliş Meydanı'nda siz değerli halkımızla buluşacak. Ayrıca ünlü sanatçımız Uğur Işılak 20 Ağustos 2016 tarihinde yine bu meydanda siz değerli halkımıza bir konser daha verecek. Hepinizden Allah razı olsun. İnşaallah Cenab-ı Hak bu yaptıklarınızın karşılığını kat be kat verecektir. Bu millete karşı darbe girişiminde bulunanların artık yiyecek ekmekleri de kesilecek, hatta yatacak mezar bile bulamayacaklardır, bulamıyorlar da zaten. Hainlerin cenazelerini aileleri bile kabul etmiyorlar "Bizim öyle bir evladımız yoktur" diyorlar" dedi.

Daha sonra yaşanmış bir olayı halka aktaran Ünver, bir dedenin darbe girişiminin olduğu gün vatani görevini yapan torununu aradığını ve komutanlarının emri bile olsa da halka silah doğrultmaması çağrısında bulunduğunu söyledi. Ünver " Bu bizzat yaşanmış bir olay. Öyle bir dede ki vatan sevgisi ile yoğrulmuş. Torununa çağrıda bulunarak komutanlarının bile emir vermesi halinde bunu yapmaması gerektiğini, böyle bir durumda torununa "halka silah sıkacağına beynine tek el ateş et ondan iyidir" çağrısında bulunuyor. İşte bizim milletimiz böyle bir millettir. O dedemin ellerinden öpüyorum." dedi.

Nevşehir Belediyesi Mehter Takımının seslendirdiği marşlarla coşan binlerce vatandaş için Nevşehir Belediyesi personelleri tarafından kumanya, içme suyu ve bayrak dağıtımı da yapıldı.

Nevşehir’de devlet ve millet el ele

Nevşehir’de devlet ve millet el ele

Nevşehir’de devlet ve millet el ele

Nevşehir’de devlet ve millet el ele

Nevşehir’de devlet ve millet el ele

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim