• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Nevşehir'de avukatlar günü kutlaması

Nevşehir'de avukatlar günü kutlaması
Nevşehir Baro Başkanı Fahri Korucu, yargı ve yargıyı oluşturan kurumlarda düzenlenmenin şart olduğunu söyledi.

Nevşehir Baro Başkanı Fahri Korucu, yargı ve yargıyı oluşturan kurumlarda düzenlenmenin şart olduğunu söyledi.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Nevşehir Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Baro Başkanı Fahri Korucu ve Nevşehir Barosuna kayıtlı avukatlar katıldı. Baro Başkanı Korucu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından törene katılanlar, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Baro Başkanı Korucu, burada yaptığı konuşmada, tam anlamıyla bağımsız, güçlü ve demokratik bir hukuk devleti olabilmek adına önlerinde yürünülmesi gereken uzun bir yol olduğunu belirterek, bu anlamda toplumun tüm kesimleriyle beraber avukatlara da büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Bunun için öncelikle, temsil kademesinde bulunan veya verilen görevleri yürüten kişiler her kim olursa olsun devletin kurum ve kuruluşlarını her zaman etkin ve verimli şekilde çalışan bir yapıya kavuşturmanın ve her alanda yüksek bir hizmet standardı yakalamanın şart olduğunu vurgulayan Korucu,  şunları kaydetti:

"Devlet yapısı ve devletin kurumları, çalışanların veya temsil edenlerin şahsi gayret ve becerilerine bağlı kalacak şekilde, kendi kaderine terk edilemeyecek kadar önemlidir. Bu düşünceden hareketle, her geçen gün daha fazla ihtiyaç hissettiğimiz yargı ve yargıyı oluşturan kurumlarda yeni baştan düzenleme şarttır. Yüksek standartları olan, güven duyulan ve aynı zamanda hızlı ve adil bir yargı sistemi geliştirmek hepimizin ödevidir. Hukukçular olarak özellikle bizlerin gelecek nesil hakimlere, savcılara, avukatlara ve en önemlisi geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük mirasta kanımca bu olacaktır" dedi.

Kutlama kapsamında Nevşehir Barosu tarafından adliye sarayı girişinde kokteyl verildi. Kokteyle Vali Mehmet Ceylan'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu da katıldı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim