• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Nevşehir İl Emniyet Genel Müdürlüğü Bünyesinde “Aile İçi Ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği” Faaliyete Geçti

Nevşehir İl Emniyet Genel Müdürlüğü Bünyesinde “Aile İçi Ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği” Faaliyete Geçti
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurulduğu günden bu güne bilimsel araştırma ve faaliyetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk çalışmaları ile de...

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurulduğu günden bu güne bilimsel araştırma ve faaliyetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk çalışmaları ile de ülkesine ve bölgesine hizmet etmeye devam ediyor. NEHÜ sosyal sorumluluk anlamında öncelik verdiği konulardan biri de kadın ve aile çalışmaları. Bu alanda bu güne kadar çok sayıda çalışma ve faaliyet yürüten NEHÜ son olarak Nevşehir İl Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde "Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği'nin açılmasına öncülük ederek toplumsal anlamda önemli bir boşluğun giderilmesini sağladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği'ne ilişkin şunları kaydetti:

Herkes için daha yaşanır bir dünyanın var olması için birey olarak her birimize ayrı ayrı görevler düşmekle birlikte bu görevler toplumun temel dinamikleri olan kurumlarca da desteklenmeli ve yerine getirilmelidir.

Bu kurumların başında gelen üniversiteler, toplumun ihtiyacı olan araştırmacı, üretken ve üstün nitelikli bireyler yetiştirme gibi bir misyonu üstlenmiş bulunmaktadır. Bu kurumlardan biri olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, bilimsel bilgi üretimi noktasında topluma ve akademi dünyasına her açıdan katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürmektedir. Çevresine duyarlı ve üstlendiği görev ve sorumluluklarının bilincinde olan üniversitemiz, bir bilim yuvası olmanın ötesinde şehrine ve bölgesine sağladığı sosyal, kültürel ve ekonomik katkılarla üniversite ve şehir etkileşimini geliştirmektedir. İçinde bulunduğu toplumun lokomotifi konumunda olan üniversitemiz topluma öncü olma noktasında üstlendiği sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirme çabasındadır.

Şüphesiz üstlendiğimiz sorumlulukların başında gerek ülke gerekse bölge sorunlarına karşı gereken hassasiyeti göstermek ve yaşanan sorunların çözümüne dönük çeşitli çalışmalar gerçekleştirmek gelmektedir. Bilindiği üzere yerel ve ulusal düzeyde bir problem olan kadın sorunlarına duyarlılık bu sorumluluklardandır ve bir sorun olarak günümüzde giderek artmaktadır. Bu nedenle üniversite olarak bu konuya ayrıca önem vermekte ve bu alanda ciddi çalışmalar yapmaktayız. Üniversitemiz, gerek yılın belirli dönemlerinde gerçekleştirdiği toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı etkinlikler ve çıkardığı yayınlar gerekse bu konuda yürüttüğü araştırmalar ve sosyal sorumluluk kampanyaları ile topluma yol gösterici olmaya çalışmaktadır. Özellikle üniversitemiz bünyesinde kadın çalışmalarına ilişkin bir merkezin yer alıyor olması veya "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" adlı bir dersin Üniversitemizdeki tüm bölümlerin ders programlarına konulması üniversitemizin bu soruna ne denli eğildiğini gösteren somut örneklerdir.

Ne yazık ki kadınların karşılaştığı sorunların başında fiziksel, cinsel ya da psikolojik şiddet gelmektedir. Bilinmelidir ki kadınlara uygulanan her türlü şiddet bir insanlık suçudur. Bu nedenle kadına tesir eden her darbe ile sadece kadınlar değil; aynı zamanda bütün toplum yara almaktadır.

Bu itibarla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak kadınların uğradığı şiddeti engellemek adına önemli bir adım atmış bulunmaktayız. Üniversitemizin ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimizin girişimleriyle İl Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde "Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği" faaliyete geçmiş bulunmaktadır. Üniversitemiz ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasındaki iş birliğini kurumsal bir zemine oturtan bu birim sayesinde kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve şiddetle mücadelede daha etkin ve sürdürülebilir sonuçların alınabileceğini düşünmekteyiz. Bu birim aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, kadına yönelik şiddetin ve erken evliliklerin önlenmesine yönelik farkındalığın arttırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliği algısının benimsetilmesi adına önemli bir eksiklik de giderilmiş olacaktır. Elbette bu durum bir görev duygusunun dışında bir yaşam biçimi gibi algılanıp içselleştirilmelidir ve gelecek nesillerimiz böyle bir bakış açısı ve kültür ile yetiştirilmelidir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim