• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Nevşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri İle De Takdir Topluyor

Nevşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri İle De Takdir Topluyor
Nevşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği dev yatırımlarla şehrin bugünü ve geleceğine damga vururken, sosyal alandaki çalışmaları ile de vatandaşların...

Nevşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği dev yatırımlarla şehrin bugünü ve geleceğine damga vururken, sosyal alandaki çalışmaları ile de vatandaşların takdirini kazanıyor.

2004 yılından beri kültürel ve sanatsal alanlardaki çalışmalara öncülük eden Nevşehir Belediyesi ,oluşturduğu Mezarlıklar Müdürlüğü kanalıyla da cenaze hizmetlerinde önemli bir misyon üstleniyor.

Vatandaşların iyi gününde olduğu kadar, acılı günlerinde de yanında olmayı sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir gereği olarak değerlendiren Nevşehir Belediyesi, Cenaze hizmetleriyle de 2004 yılından beri halkın takdirini kazanıyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in 2004 yılında ilk belediye başkanı olduğu süreçte, Nevşehir Belediyesi olarak oluşturduğu ilk müdürlük olarak da bilinen Mezarlıklar Müdürlüğü, cenaze hizmetlerinin eksiksiz bir şekilde yürütülmesi yönünde her türlü eleman ile araç ve gereçlerle donatıldı.

Cenazesi olan kişinin , o süreçte yaşadığı temel sıkıntılar karşısında sadece Alo 188 Cenaze hattını araması yeterli oluyor. Mezarlıklar Müdürlüğü'nde alınan cenaze ihbarının ardından, cenaze sahibinin istemesi durumunda cenaze yıkama aracı ,ölü yıkayıcısı ile birlikte görevlendirilerek cenaze sahibinin evinin kapısına kadar gönderilerek cenazenin yıkanarak kefenlenmesi sağlanıyor. Eğer cenaze sahibi , cenazenin morgda yıkanmasını istiyorsa, yine bu istek sonrasında Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde hizmete kazandırılan Morg'da cenaze yıkanıp kefenleniyor.

Bu işlemin ardından cenazeler, Nevşehir Belediyesi araçlarıyla taşınarak,yine Mezarlıklar Müdürlüğü personeli tarafından kazımı yapılan mezarda defnediliyor.

Nevşehir Belediyesi'nin cenaze hizmeti bununla da sınırlı kalmıyor. Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Nevşehir Belediyesi'nde görevli bir imam-hatib ile birlikte cenaze evini ziyaret ederek taziye dileğinde bulunuyor ve burada ölünün ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapılıyor.

Nevşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri İle De Takdir Topluyor

Nevşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri İle De Takdir Topluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim