• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, Gençlerle Buluştu

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, Gençlerle Buluştu
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yarının Türkiye'sinde görev alacak gençlerin her alanda kendilerini geliştirmeleri ve yeniliklere açık bir birey...

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yarının Türkiye'sinde görev alacak gençlerin her alanda kendilerini geliştirmeleri ve yeniliklere açık bir birey olarak yetişmeleri için ellerinden gelen her çabayı harcadıklarını söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun 14 ili kapsayan İç Anadolu Bölgesi toplantısına katılarak gençlerle sohbet etti.

Nevşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammed Koçak ve üyelerinin de organizasyonu ile Nevşehir Anadolu Otelcilik ve Meslek Lisesi Uygulama Oteli salonunda düzenlenen Ulusal Gençlik Parlamentosu İç Anadolu Bölgesi toplantısında gençlerle bir araya gelen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, gençlerin düşündükleri her şeyi açık bir şekilde ifade etmesinin gerektiğini belirterek "Hayallerinizin peşinden gidin" mesajı verdi.

Ünver, 2004 yılında Nevşehir Belediye Başkanı olarak göreve geldiğinde ilk ortaya koyduğu çalışmalardan birinin ARGE birimi oluşturmak olduğunu belirtti. Ünver : " O dönemde genellikle memurlar açısından da bir sürgün yeri olarak değerlendirilen ARGE ler, gelişmiş toplumlar ile büyük sanayiye sahip olan ülkelerde ciddi bir potansiyel oluşturuyordu. Gerek merkezi hükümetler ve gerekse yerel yöneticilerle özel sektörün önemli bütçeler ayırdıkları ARGE ler ortaya koydukları yeni düşüncelerle toplumların yaşam düzeyini artırıcı çalışmalara imza atıyorlardı. Nevşehir Belediyesi olarak ARGE oluşturduktan sonra kesinlikle onlara mesai koymadık, her tür mühendislik biriminden genç arkadaşları ARGE ye dahil ettik ve elbette bunun meyvesini tüm şehir olarak almaya başladık. Arkadaşlarımız bir çok projeye imza attı. Bunlar içerisinde 10 milyon Euro bütçeli Atık Su Arıtma Tesisi projesi idi ve bu projede dünya birinciliği kazandı. Yüzde 75 ini AB'nin ilgili fonlarından sağlayıp, yüzde 25 lik bir bütçeyi de biz işin içine kattık ve dünyanın en modern Atık Su Arıtma Tesisi" nden birine sahip olduk. Daha sayamadığım bir çok projeye imza atıldı ARGE miz tarafından. Kimi zaman ortaya konulan yenilikler insanın gözüne, bazen ruhuna, bazen beynine hitap eder. Biz gençlerin ürettiği fikirlere büyük bir önem veriyoruz. Gençler , sizlerin ürettiği fikirlerin oldukça önemli olduğuna inanıyorum. Düşündüklerinizi ifade etmekten endişe etmeyin. Ve sürekli hayallerinizin peşinden gidin "dedi.

Toplantıda daha sonra gençlerin yerel yönetimlerdeki çabalarına yaptığı katkılardan dolayı Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e teşekkür plaketi takdim edildi.

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, Gençlerle Buluştu

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, Gençlerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim