• BIST 9714.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Nevruz'daki Skandal Görüntülerin Faturası Kesildi! Diyarbakır'da 8 Gözaltı

Nevruz'daki Skandal Görüntülerin Faturası Kesildi! Diyarbakır'da 8 Gözaltı
Diyarbakır Nevruz'undaki skandal görüntüler için Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Nevruz Komitesinden 8 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'daki nevruz kutlamaları tertip komitesi üyesi 8 kişi, kutlamada terör propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Diyarbakır'da Demokratik Toplum Kongresi tarafından 21 Mart'ta Nevruz parkında düzenlenen nevruz kutlamaları sırasında yüzleri maskeli 21 kişinin PKK flamaları taşıması, kutlama alanında bulunanlara barkovizyondan güvenlik güçlerine roketli saldırıda bulunanlar ile Abdullah Öcalan'ın görüntülerinin izlettirilmesi üzerine, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 22 Mart'ta soruşturma başlattı.

GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA DBP EŞ BAŞKANI DA VAR

Başsavcılığın talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında tertip komitesi üyelerine yönelik bu sabah operasyon düzenledi. Komite üyelerinin bulunduğu adreslere giden polis, aralarında Nevruz Komitesi Başkanı ve aynı zamanda DBP İl Eş Başkanı olan Hafize İpek, DTK Üyesi Seydi Fırat, Diyarbakır Ticaret Odası üyesi Hüsnü Pervane, Avukat Mahmut Çiftçi, Abdulgani Alakan, Ramazan Kaval ve sunucu Ayşe Çelikbilek ile organizasyon şirketinden Volkan Orhan Gündüz'ü gözaltına aldı. Gözaltına alınan komite üyeleri terör propagandası iddiasıyla Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele şubesine götürüldü.

SKANDAL GÖRÜNTÜLER

Diyarbakır'da aralarında Demokratik Toplum Kongresi'nin de (DTK) bulunduğu Nevruz Tertip Komitesince merkez Bağlar ilçesinde düzenlenen nevruz kutlamasında Sur ilçesinde teröristlerin barikat kurup, güvenlik güçlerine roketatarla saldırıda bulunmasına ilişkin görüntüler sahnedeki sinevizyondan alandakilere izletilmişti. Görüntülerde küçük yaştaki çocukların da barikat kurmak amacıyla teröristlerce kullanıldığı da görülmüştü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim