• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

NEÜ’de Yenidoğan Bebeklerde Hedefe Yönelik Ekokardiyografi Anlatıldı

NEÜ’de Yenidoğan Bebeklerde Hedefe Yönelik Ekokardiyografi Anlatıldı
Kanada Manitoba Üniversitesi'nden Dr. Yasser Nabawy Elsayed Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalının ev sahipliği...

Kanada Manitoba Üniversitesi'nden Dr. Yasser Nabawy Elsayed Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalının ev sahipliği yaptığı toplantıya misafir konuşmacı olarak katıldı.

Toplantı Meram Tıp Fakültesi Dekanlık Konferans Salonunda gerçekleştirilirken Dr. Elsayed dinleyenleri yenidoğan bebeklerde hedefe yönelik ekokardiyografi konusunda bilgilendirdi.

Kanada'da fonksiyonel integre neonatal ekokardiyografi konusunda en deneyimli yenidoğan uzmanlarından biri olan Dr. Elsayed, yenidoğan bebeklerde kalbin ekokardiyografi ile bebeğin bütün bulgularının birlikte değerlendirilmesinin yenidoğan yoğun bakım hastalarında çok önemli olduğunu, bebeğe uygulanacak tedavilerin planlanmasında hayati önem taşıdığını söyledi. Toplantıda özellikle erken doğan bebeklerde görülen problemlerin değerlendirilmesi, bebeklerde akciğer damarlarında görülen yüksek tansiyon tedavisi, şoktaki hastanın tedavisi gibi daha çok yoğun bakımı ilgilendiren hastalarla ilgili konular tartışıldı. Yoğun bakımda izlenen yenidoğan bebeklerin çocuk kardiyologları ve yenidoğan uzmanlarının birlikte ekip çalışması ile takibinin bebekler için çok ciddi yarar sağladığı belirtildi. Toplantıya Konya'da görev yapan tüm yenidoğan uzmanları ile birlikte çocuk kardiyologları katıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan NEÜ Meram Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, yenidoğan bebeklerde hedefe yönelik fonksiyonel ekokardiyografi uygulamasının dünyada yeni ortaya çıkan ve gelişen bir kavram olduğunu söyledi. Bu konunun Konya'da konuşulmasından, yeni bir tıbbi yaklaşımın tartışılmasından ve gündeme gelmesinden çok mutlu olduklarını ifade eden Prof. Dr. Örs, bu tür yaklaşımların yoğun bakım kalitesinin artırma yönünde önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

NEÜ’de Yenidoğan Bebeklerde Hedefe Yönelik Ekokardiyografi Anlatıldı

NEÜ’de Yenidoğan Bebeklerde Hedefe Yönelik Ekokardiyografi Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim