• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

NEÜ’de Sait Çamlıca’dan “Okuma Ve Gençlik” Söyleşisi

NEÜ’de Sait Çamlıca’dan “Okuma Ve Gençlik” Söyleşisi
Eğitimci Yazar Sait Çamlıca'nın konuşmacı olarak katıldığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mefkûreci Öğrenci Topluluğu tarafından organize...

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca'nın konuşmacı olarak katıldığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mefkûreci Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen "Okuma ve Gençlik" söyleşisi gerçekleştirildi.

NEÜ AKEF Erol Güngör Konferans Salonundaki programa, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, öğrenciler ve diğer misafirler katıldı.

Okumanın insana ne katacağına, tecrübelerin nasıl kazanılacağına, hangi şeylerin öğrenmeyi hızlandırıp kişiyi birikimli kılacağına dair konulara değinen Sait Çamlıca okuma kavramının bir insan için ne denli önemli olabileceği üzerine yaşadığı anılarını dinleyenlerle paylaştı.

"SARSILMIYORSANIZ YANLIŞ ŞEYİ OKUYOR OLABİLİRSİNİZ"

Asıl meselenin hayatı okumak olduğunu vurgulayan Sait Çamlıca, "Okuduklarınız eğer ki sizi sarsmıyorsa yanlış şeyi okuyor olabilirsiniz. Hayatı okumaktır mesele. Kitapla beraber hayatı da okumayı, kitapla beraber hayatı da öğrenmeyi çok önemsiyorum. Atalardan her öğrenilenin yapılması tehlikelidir, yaptıkları üzerine kafa yormayanlar, nerede yanlış yaptıklarını da bulamazlar zaten. O yüzden kendiniz tecrübe etmelisiniz. Kendiniz okumalı, meselelere kafa yormalısınız" dedi.

"Çocukları okumayan çocukları okutamaz, gençliği anlayamayan gençliğe bir şeyler öğretemez" diyen Çamlıca öğretmenliğin kutsal bir meslek oluşuna katıldığını ancak saygının bir hakediş olduğunu belirtti.

"KİTAP OKUMAYA ZAMANIM YOK" BAHANESİ KABUL EDİLEMEZ"

İnsanların her şeye vaktinin olduğunu ancak kitap okumaya, araştırma yapmaya bir türlü vakit bulamadıklarına anlam veremediğini söyleyen Sait Çamlıca, "Kitap okumaya zamanım yok diye bir şey olabilir mi? Günde yirmi sayfa okusan ayda altı yüz sayfa yapar. Günde elli sayfa okusan ayda bin beş yüz sayfa olur. Yemek yemek gibi, çay içmek gibi, günlük bir ihtiyaç gibi kitap okunmalı. Mesleğiniz ne olursa olsun okuma alışkanlığı önemlidir" ifadelerini kullandı.

"ÇOK GEZENDEN ANCAK TURİST OLUR"

Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı bilir meselesine değinen Sait Çamlıca, sadece okumakla bu meselenin çözülemeyeceğini, sadece gezmekle de ancak turist olunabileceğini belirterek, "Ne çok gezen ne çok okuyan… Gezerken okuyan bilir. Yalnızca gezen adamdan ancak turist olur. Yabancı misafirlere bir bakın, müzelere girerken ellerinde kitaplarla, broşürlerle girerler. Görünce anlarsın ki o adam kesin Alman'dır, İngiliz'dir. Çünkü okuma alışkanlığı kazanmışlar. Okuyun, hayatı okuyun, hayatı okuyarak anlamlandırın. Ancak öğrendiklerinizi, güzel bir hitabet kazanıp anlatırsanız, özgüveni yüksek başarılı insanlar olursunuz" diye konuştu.

Program Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı'nın, Sait Çamlıca'ya hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

NEÜ’de Sait Çamlıca’dan “Okuma Ve Gençlik” Söyleşisi

NEÜ’de Sait Çamlıca’dan “Okuma Ve Gençlik” Söyleşisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim