• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

NEÜ’de Kadına Şiddet, Göç Ve Mülteciler Paneli

NEÜ’de Kadına Şiddet, Göç Ve Mülteciler Paneli
Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde (NEÜ) Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından organize...

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde (NEÜ) Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından organize edilen "Kadına Şiddet, Göç ve Mülteciler" konulu panel düzenlendi.

NEÜ AKEF Erol Güngör Konferans Salonunda düzenlenen programa NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve konuklar katıldı. Programa katılan panelistlerden ilk olarak NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhuşen Kutlu konuştu. Prof. Dr. Kutlu, kadın ve erkek cinsiyetleri arasındaki farklılıkların güzel olduğunu ama bunun eşitsizliğe düşmeden devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Kızların okullaşma oranının ve kadın istihdamının düşük olduğunu hatırlatan Kutlu, "Yaşamımızın her alanında, aldığımız her nefeste payları büyüktür. Şarkılar, şiirler onlarla hayat bulmaktadır ancak maalesef hala şiddet gören, kalbi kırılan, taciz edilen kadınlar var. Artık kadın kendi yolunu çizebilmelidir. Kadın erkek eşitliğinin gözetildiği, ailenin korunması gibi kanunlar hakkında Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı önderliğinde çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalarla birlikte kamusal ve özel hayatın her yerinde eşit olunmayı önemsiyoruz" dedi.

Bir diğer panelist KADEM Konya Sorumlusu Kübra Solak ise, şiddetin sadece fiziksel olmadığını cinsel şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet gibi türlere ayrıldığına işaret etti. KADEM'in yaptığı çalışmalara da değinen Solak, "Toplumsal cinsiyet eşitliğinin yeterli olmadığını görüyoruz. Kadın ve erkeğin farklılıkları göz önünde bulundurularak adalet kavramının benimsenmesi gerektiği kanaatindeyiz. Adalet kavramı daha üst bir çerçeve sadece eşitlik söylemi yetersiz bir ifade. Kadın olarak sosyal hayatta kendimizi temsil edebilmeliyiz" diye konuştu.

Kendisi de bir göçmen olan, Halep doğumlu NEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Noura Akeel de yaşadığı zorlukları dinleyenlerle paylaştı. Kendisine kol kanat geren NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ece Sarıgül ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Akeel, bu sayede mülteci olduğunu unuttuğunu belirtti. Savaşların son bulduğu, çocukların ölmediği, annelerin evlat acısı çekmediği günlerin gelmesini temenni eden Akeel, tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.

Program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim