• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

NEÜ’de İnternet Kullanımı Ve Güvenliği Anlatıldı

NEÜ’de İnternet Kullanımı Ve Güvenliği Anlatıldı
İnternet Haftası kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından tüm personel ile öğrencilere yönelik düzenlenen...

İnternet Haftası kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından tüm personel ile öğrencilere yönelik düzenlenen "İnternet Kullanımı ve Güvenliği" konulu seminer gerçekleştirildi.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonundaki seminerde, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu katılımcıları bilgisayar, parola, web, e-posta ve mobil güvenliği ile yedekleme konusunda bilgilendirdi.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Özdemir'in de katıldığı programda Hacıbeyoğlu bilgisayar güvenliği için yapılması gerekenleri sıraladı. Hacıbeyoğlu, işletim sistemi için üretici firmanın yayınladığı güncellemelerin yapılmasının, uzaktan erişim servislerinin kapatılmasının, anti virüs programının yüklü olmasının, firewall/güvenlik duvarı donanım ve yazılımlarının kullanılmasının, verilerin farklı medyalara ve ortamlara periyodik olarak yedeklenmesinin, çok önemli verilerin bilgisayarda şifreli şekilde tutulmasının, hesap şifrelerinin farklı kombinasyonlarla yüksek güvenlikli olacak hale getirilmesinin bilgisayar güvenliği açısından önemli olduğunu ifade etti. Hacıbeyoğlu ayrıca şüpheli e-postaların, reklam ilan sayfalarının açılmaması, şüpheli bağlantıların ziyaret edilmemesine özellikle dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

"KİMSE SİZDEN ŞİFRENİZİ İSTEMEZ"

Hiçbir kurum ve kuruluşun insanlardan kullanıcı bilgileri ile şifrelerini istemeyeceğini vurgulayan Hacıbeyoğlu sosyal medyanın da zararlı yazılımlar ve virüsler konusunda güvensiz olduğunu ifade etti. Her site için aynı şifreyi kullanmanın son derece yanlış olduğuna dikkat çeken Hacıbeyoğlu, önem sırasına göre farklı siteler için farklı şifrelerin oluşturulmasını tavsiye etti ve bu şifrelerin bilgisayarda herhangi bir dosyaya kaydedilmemesini önerdi.

"EN BÜYÜK GÜVENLİK AÇIĞI İNSANLARDAN KAYNAKLANIYOR"

"Hiçbir bilgisayar programı ya da işletim sistemi %100 güvenli değildir. Programların bilinen ve bilinmeyen açıkları vardır. Bu açıklar kullanılarak istenmeyen işlemler yapılabilir" diyen Hacıbeyoğlu, Bilgisayardaki en büyük güvenlik açığının insanlar olduğunu anlattı ve hiçbir güvenlik programının insanların yaptığı hataları tamamen engelleyemeyeceği ya da telafi edemeyeceğini belirtti. Hacıbeyoğlu bu anlamda insanların bilinçli olmasının önemine dikkat çekti ve kişisel bilgilerin hiç kimse ile paylaşmamasını söyledi.

Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

NEÜ’de İnternet Kullanımı Ve Güvenliği Anlatıldı

NEÜ’de İnternet Kullanımı Ve Güvenliği Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim