• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

NEÜ’de “Bilim Zihniyeti Ve Sağlıkta Tüseb İhtiyacı” Konferansı

NEÜ’de “Bilim Zihniyeti Ve Sağlıkta Tüseb İhtiyacı” Konferansı
14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) işbirliğinde "Bilim Zihniyeti...

14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) işbirliğinde "Bilim Zihniyeti ve Sağlıkta TÜSEB İhtiyacı" konulu konferans gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonunda Gerçekleştirilen programa, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ile Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yağmur Şener, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Buluş, Meram Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. TÜBA Konsey Üyesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı (TÜSEB) Başkanı dünyaca ünlü bilim adamı Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur'un konuşmacı olduğu konferansta "Bilim Zihniyeti ve Sağlıkta TÜSEB İhtiyacı" anlatıldı.

İlk olarak Türkiye'deki bilimin tarihi Selçuklulardan başlayarak anlatan Prof. Dr. Keleştimur, Balkan, Çanakkale ve Birinci Dünya Savaşlarında okumuş gençleri ve bilim insanlarını da kaybettiğimizi hatırlattı ve bu nedenle bilimde bir dönem ilerleme gösterilemediğini ifade etti. Prof. Dr. Keleştimur, "Bugün niye Almanya'yı yakalayamıyoruz?" sorusunun cevabının burada gizli olduğunu söyledi.

"BİR AYDIN İÇİNDE BULUNDUĞU TOPLUMU İYİ TANIMAK ZORUNDA"

Evrensel bilgiyi üreten bir toplum olamadığımızı belirten Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur, bilim adamlarında bulunması gereken özellikleri de sıraladı. "Bilim adamı münevver, entelektüel, serbest düşünce sahibi, ön yargısız olmalı" diyen Keleştimur bir aydının içinde bulunduğu toplumu iyi tanıması gerektiğini vurguladı ve Türkiye'nin kendi değerlerine uzaklaştığını hatırlatarak "Kendi değerlerine bu kadar uzaklaşan başka bir millet yok" dedi.

"EVRENSEL BİLGİYİ ÜRETMEK İÇİN NE YAPILMALI?"

Bilim adamının merak ve tecessüs sahibi olmasının elzem olduğuna da dikkat çeken Keleştimur, evrensel bilgiyi üretmek için öncelikle kavgayı ve çatışmayı bırakmak gerektiğini kaydetti. Değişim ve gelişimin sürekliliğinin sağlanmasını tavsiye eden Keleştimur, "Öğrenci olmadan, öğretmenin olmasının bir anlamı yoktur bu yüzden bilgiyi paylaşmaktan kaçınılmaması gerekmektedir" dedi.

Türkiye'de araştırıcı bilim insanı bulma konusunda sıkıntılar yaşandığını söyleyen Keleştimur, açık görüşlü aydın bilim insanı yetiştirmenin devlet politikası olması gerektiğine dikkat çekti ve bu konuda ciddi çalışmalar yapıldığının müjdesini verdi.

"TÜSEB TÜRKİYE'NİN BİRÇOK SORUNUNA DERMAN OLACAK"

TÜSEB hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur, Türkiye'nin sağlık alanında karşı karşıya kaldığı sorunları çözmek ve olası sorunlar için tedbir almak amacıyla TÜSEB'in kurulduğunu anlattı.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, Prof. Dr. Keleştimur'u üniversitelerinde görmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. "TÜSEB Türkiye'nin birçok sorununa derman olacak" diyen Rektör Şeker, NEÜ'nün de bu süreçte ortak projelerle TÜSEB'in yanında olacağını vurguladı.

Program hediye takdimi ile sona erdi.

NEÜ’de “Bilim Zihniyeti Ve Sağlıkta Tüseb İhtiyacı” Konferansı

NEÜ’de “Bilim Zihniyeti Ve Sağlıkta Tüseb İhtiyacı” Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim