• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

NEÜ Ereğli Eğitim Fakültesinde 4. dönem mezuniyet coşkusu yaşandı

NEÜ Ereğli Eğitim Fakültesinde 4. dönem mezuniyet coşkusu yaşandı
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Ereğli Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Gelecek sene fakültede Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünün açılacağının müjdesini veren Prof. Dr. Pehlivan, törene gelen velileri Ereğli'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Mezun olan öğrencileri tebrik ederek onlara bir takım tavsiyelerde bulunan Dekan Prof. Dr. Pehlivan, "Bundan sonraki iş hayatınızda vatan millet sevgisiyle topluma başarılı bir şekilde hizmet edeceğinizden hiç şüphem yok. Milletimizin sizlerden önemli beklentileri var. Öğretmenliği en şekilde tanıyan ve uygulayan sizler ülkenin kalkınmasında en büyük rolü oynayacaksınız. Yaşadığımız bilgi çağında en önemli olgu beyin gücüdür. Ereğli Eğitim Fakültesi bu doğrultuda gereken teorik ve pratik bilgiyi sizlere doğrudan vermiştir. Araştırmacı ve sorgulayıcı bir eğitimden geçerek, gerçek potansiyelini ortaya koyan, karşılaştığı sorunların üstesinden gelen ve farklı çözüm önerileri üreten sizlerin Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi insanlar arasında yer alacağınıza inancım tamdır" dedi.

Ereğli Belediye Başkan Vekili Zühal Savaş Keser de konuşmasında, mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayallerini gerçekleştirme yolunda başarılarının devamını diledi.

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek ise, "Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri 4 yıl boyunca öğrenci yetiştirmek adına, güncel bilgileri kendi beceri ve deneyimleriyle harmanlayarak sizlere aktarmaya çalıştılar. Öğrenmenin sonu yoktur. İnsan ölünceye kadar yeni şeyler öğrenir. Sizler artık öğreten konumunda olacak ve öğretirken de öğrenmeye devam edeceksiniz. Her zaman örnek alınan insanlar olma gayretinde olmanızı diliyorum" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Tahir Yüksek ayrıca, Yükseköğretimle ilgili ciddi çalışmalar olduğunu belirterek Ereğli'ye yeni bölümler açılmasının planlandığını da sözlerine ekledi.

Sevincin ve gururun bir arada yaşandığı mezuniyet töreninde ayrıca misafirlere halk oyunları gösterisi ve türkü dinletisi yapıldı. Tören öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından kep atılmasıyla sona erdi.

Törene, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, Ereğli protokolü ile öğrenciler ve velileri katıldı.

NEÜ Ereğli Eğitim Fakültesinde 4. dönem mezuniyet coşkusu yaşandı

NEÜ Ereğli Eğitim Fakültesinde 4. dönem mezuniyet coşkusu yaşandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim