• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Nestle tüm dünyada kuruluşunun 150. yılını kutluyor

Nestle tüm dünyada kuruluşunun 150. yılını kutluyor
Nestle "İyi Beslen, Mutlu Yaşa" Programı kapsamında 150. kuruluş yılında Trabzonlularla buluşuyor.

Nestle "İyi Beslen, Mutlu Yaşa" Programı kapsamında 150. kuruluş yılında Trabzonlularla buluşuyor.

Dünyanın lider "Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam" şirketi Nestle'nin, dünyadaki kuruluşunun 150. yılında Türkiye Diyetisyenler Derneği işbirliğiyle gerçekleştirdiği "İyi Beslen Mutlu Yaşa Sohbetleri" programı kapsamında uzmanlar 30 Ekim tarihinde Forum Trabzon AMV'de katılımcılarla buluşacak.

Nestle Türkiye'nin program kapsamında işbirliği yaptığı uzmanlar; Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı ve Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul temsilcisi Prof. Dr. Murat Baş, Yaşam Danışmanı Elvan Demirkan ve Serbest Dalış Dünya Rekortmeni ve Diyetisyen Şahika Ercümen Trabzon etkinliğinde konuşmacı olarak yer alacaklar. "İyi Beslen, Mutlu Yaşa Sohbetleri" kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte uzmanlık alanlarındaki deneyimlerini ve önerilerini Trabzonlularla paylaşacaklar.

"İyi Beslen, Mutlu Yaşa" programının Trabzon ayağı öncesinde Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu'nun ev sahipliğinde bir basın buluşması düzenlendi.

"Her gün 1 milyarın üzerinde kişiye daha sağlıklı ve daha lezzetli ürünler sunuyoruz"

Sungu, Henri Nestle'nin 1866 yılında İsviçre'nin Vevey kasabasında prematüre bir bebeğin anne sütü ile beslenemediğini öğrenip "farine lactée" adında ilk süt bazlı bebek mamasını geliştirmesi ve bebeğin yaşamını kurtarmasıyla Nestlé'nin öyküsünün başladığını söyledi. Şirketin 150 yıllık beslenme, sağlık ve iyi yaşam yolculuğunun ilk günkü heyecanla devam ettiğini belirten Sungu, "Nestle olarak faaliyet gösterdiğimiz 189 ülkede her gün ürünlerimizle 1 milyarın üzerinde kişiye ulaşıyoruz. Dünyanın en büyük AR-GE ağına sahip olan Nestle'nin Ar-GE çalışmalarına yılda 1.7 milyar dolar yatırım yapıyor. Nestle'nin AR-GE ağında 5 bin bilim adamı çalışıyor. Her yıl 300'ü aşkın bilimsel yayın yayınlanıyor ve 80 yeni patent alınıyor, gıda ve beslenme alanında geleceğe ışık tutacak araştırmalar gerçekleştiriyor. Nestle olarak amacımız daha lezzetli ve daha sağlıklı yiyecek ve içecekler sunarak, hayatın her evresinde insanların iyi beslenmesine ve mutlu yaşamasına katkıda bulunmak"dedi.

"Önceliğimiz mutlu bir yaşam için doğru beslenme bilinci oluşturmak"

Dünyanın lider gıda şirketi olan Nestle'nin beslenme, sağlık ve iyi yaşam konularında farkındalığı artırmaya öncelik verdiğini belirten Sungu, şirket olarak bireylerin doğru tercihleri yaparak daha mutlu bir yaşam sürdürebilmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti. Sungu sözlerine şöyle devam etti: "Tüketicilerimizin bilinçli seçimler yapmalarını desteklemek için ürün paketlerimizde porsiyon bilgisinin de dahil olduğu geniş kapsamlı beslenme bilgisine yer veriyoruz. Buna ek olarak "İyi Beslen, Mutlu Yaşa" isimli dijital platformumuz ve sosyal sorumluluk projelerimiz aracılığıyla beslenme, sağlık ve iyi yaşam alanlarında faydalı bilgiler sağlıyoruz. Toplum için paylaşılan değer oluşturmak üzere uzmanlar, akademisyenler, kamu kuruluşları ve STK'larla işbirlikleri gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

"İyi Beslen Mutlu Yaşa" Programı 3 yılda 500 bin kişiye ulaşacak"

Nestle'nin dünyadaki 150. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen ve Türkiye'de 11 ili kapsayan "İyi Beslen, Mutlu Yaşa Sohbetleri" programı hakkında bilgi veren Nestle Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, halk eğitim merkezleriyle işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliklerin, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri, Konya, Adana ve İstanbul'da halkla buluştuğunu belirterek, "Programı bu yıl Türkiye'de diyetisyenlik mesleğinin 50. yılını kutlayan ve toplumun bilinçlendirilmesi konusunda bizimle aynı amacı taşıyan Türkiye Diyetisyenler Derneği'nin işbirliğinde gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İlk yılında 3 milyon TL'lik bir yatırımla gerçekleştirdiğimiz programın bu yıl içinde 150 bin kişiye ulaşmasını hedefliyoruz. 3 yıl sürecek programın sonunda da hedefimiz 500 bin kişiye ulaşmak. "150. yılımızda bu programla halkımızı bulundukları yerde uzmanlarla birlikte ziyaret ederek, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, ruh ve zihin sağlığı ile ilgili merak ettikleri bilgilere kolayca ulaşmalarını sağlamak istedik. Uzmanlarımız 2 saat boyunca dengeli beslenme, fiziksel aktivitenin nasıl günlük hayatın bir parçası olacağı, günlük stresle nasıl baş edilebileceği, rahat bir uyku için ne yapılması gerektiği, nefesin nasıl düzenlenmesi gerektiği yani kısaca; iyi yaşam için neler yapılabileceğini paylaşıyorlar. Ayrıca katılımcıların vücut kompozisyon ve vücut kütle indeksi ölçümleri yapılacak. Buradaki aktivitelerimizi dijital platformlardan da geniş kitlelere ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

"Sağlıklı ve mutlu bir yaşamın temeli, dengedir"

Nestle'nin "İyi Beslen Mutlu Yaşa" programında işbirliği yaptığı Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tayfur ise basın toplantısında yaptığı konuşmada bu yıl Türkiye'nin ilk diyetisyenlerinin mezun olarak iş yaşamına atılmalarının 50. yılını kutladıklarını belirterek şöyle konuştu: "Türkiye Diyetisyenler Derneği olarak, toplumun beslenme, sağlık ve yaşam kalitesi ile ilgili farkındalığının artmasına katkıda bulunmak bizim asli görevimiz. Bireylerin bu anlamda bir yaşam tarzı benimsemeleri ancak yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesiyle mümkün. Bu program ile Türk toplumunun beslenme, sağlık ve yaşam kalitesi ile ilgili farkındalığının artmasına katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz"dedi.

Etkinliklerin geri kalan kısmı Trabzon'un ardından 5-6 Kasım'da Samsun'da, 12 Kasım'da Bursa'da ve 13 Kasım'da Eskişehir'de gerçekleşecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim