• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Nehre Atılan Talihsiz Bebek, Ergene'deki Kirlilikten Aranamıyor

Nehre Atılan Talihsiz Bebek, Ergene'deki Kirlilikten Aranamıyor
Ergene Nehri'nde simsiyah akan ve aralarında siyanürün de bulunduğu kansere yol açan kimyasal maddeler nedeniyle dalgıç polisler suya giremediği için talihsiz bebek bulunamıyor.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde hamileliğinin 7'nci ayında doğum yapan 17 yaşındaki E.D., annesi Gülşah D. ve genç kızın doğurduğu bebeği Ergene Nehri'ne attığını itiraf eden sevgilisi 22 yaşındaki İbrahim Y., emniyetteki sorgusunun tamamlanmasından sonra savcılığa sevk edildi. Bir günlük bebeğin atıldığı öne sürülen Ergene Nehri'nde simsiyah akan ve aralarında siyanürün de bulunduğu kansere yol açan kimyasal maddeler nedeniyle dalgıç polisler suya giremediği için talihsiz bebeği arama çalışması AFAD ekiplerince su üzerinden zodyak botlarla devam ediyor.

Lüleburgaz ilçesinde oturan 17 yaşındaki E.D., önceki gün rahatsızlanması sonucu Devlet Hastanesi'ne gitti. Doktorlar tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından genç kızın rahatsızlığının doğum yapmasından kaynaklandığı belirledi. Hastane yönetimi 17 yaşında olan genç kızla ilgili polise bilgi verdi. Polis ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında E.D., evinde 7 aylık hamileyken doğum yaptığını ve bebeğini 1 günlükken, 2014 yılı kasım ayından bu yana sevgilisi olan İbrahim Y.'nin Ergene Nehri'ne attığını itiraf etti.

NEHRE NASIL ATTIĞINI ANLATTI

Lüleburgaz'daki bir cep telefonu bayiinde iletişim danışmanı olarak çalışan İbrahim Y., polis ekiplerince dün gözaltına alındı. Şüpheli Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda 1 günlük bebeği ilçe merkezine 15 kilometre mesafedeki Alacaoğlu köyü yakınlarından geçen Ergene Nehri'ne attığını söyledi. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla bebeği attığı yeri gösteren İbrahim Y.'nin ifadesinde "Bebek evde dünyaya geldikten sonra araçla buraya getirip poşete sardım ve nehre attım. Nereye gittiğini bilmiyorum" dediği öğrenildi. Nehirde AFAD ekiplerince arama başlatıldı.

DOĞUMDA ANNESİ YARDIM ETMİŞ

Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren polis ekipleri Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde tedavi gören E.D.'nin annesi Gülşah D.'yi de gözaltına aldı. Kızının evde doğum yapmasına yardımcı olduğu ve bebeğin nehre atılmasından haberdar olduğu öğrenilen anne Gülşah D. ve E.D.'nin sevgili İbrahim Y., dün adliyeye sevk edildi. İki şüpheli savcılıktaki sorgularının ardından ek gözaltı süresi verilerek yeniden Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Geceyi gözaltında geçiren Gülşah D., İbrahim Y. ve hastaneden taburcu edilen E.D., işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah tekrar savcılığa getirildi. Şüphelilerden İbrahim Y., 'kasten öldürme', anne ve kızının ise 'yardımcı olmakla' suçlandığı öğrenildi. Üç şüphelinin de savcılıktaki sorgusu sürüyor.

SİYANÜR TEHLİKESİNDEN ARAMA YAPILAMIYOR

Bir günlük bebeğin atıldığı öne sürülen Ergene Nehri'nin Alacaoğlu köyü mevkiinden geçen bölümlerinde Kırklareli AFAD ekiplerince iki gündür süren arama çalışmalarında bir sonuç alınamadı. Suyun altında arama yapılması için çağrılan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi Sualtı Grubu dalgıç polis ekibi de, simsiyah akan ve kansere yol açan aralarında siyanüründe bulunduğu yoğun kirlilik nedeniyle su altına dalış yapamadı. Arama çalışmaları Kırklareli AFAD ekiplerince su üzerinden zodyak botlarla sürdürülüyor.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde geçen Şubat ayında 17 yaşındaki Doğuş Tavukçu, Ergene Nehri'ne atlayarak kaybolmuştu. Ancak kayıp genç, Ergene'deki kirlilik nedeniyle dalgıçlar tarafından dip araması yapılamayarak, yüzeyden aranmıştı. Gencin cesedi de 18 gün sonra 35 km uzakta bulunmuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim