• BIST 9583.75
  • Altın 2475.659
  • Dolar 32.4953
  • Euro 34.5705
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Nefes Testinin Ardından Sigara Denetimi Yaptılar

Nefes Testinin Ardından Sigara Denetimi Yaptılar
Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Manolya meydanında açılan stantta, vatandaşlara ücretsiz...

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Manolya meydanında açılan stantta, vatandaşlara ücretsiz nefes ve karbonmonoksit testi yapıldı. Bir yandan vatandaşlara test yapılırken diğer yandan ekipler Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay'ın başkanlığında iş yerlerinde sigara denetimi yaptı.

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Manolya meydanında Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla stant açıldı. Açılan stantta vatandaşlara sağlık görevlileri tarafından nefes testi ve karbonmonoksit testi ücretsiz uygulanırken, değerleri yüksek çıkan vatandaşlar neler yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirildi.

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, sigaranın içinde 4 binden fazla zararlı madde olduğunu ve bunların 81'inin doğrudan kanser yapıcı maddeler olduğunun ispatlandığını belirterek vatandaşların sigarayı bırakmaları konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

Sigaranın sadece içenleri etkilemediğine dikkat çeken Tay, şunları söyledi:

"Sigara sadece içenleri değil, içmediği halde pasif maruziyetle karşı karşıya kalanlara, kapalı yerde içilen sigaralardan ya da hamile kadınların içtiği sigaradan bebeğinin etkilenmesi, kapalı alanlarda içilen sigaradan çocukların ve diğer kişilerin etkilenmesiyle de zararları ortaya çıkabilmektedir. Mesela sigara içen kişilerde akciğer kanserleri 3 kat daha fazla görülmektedir. Bu nedenle kapalı ortamlarda dumansız hava sahasının takibi denetimi ve diğer insanların buradaki sigara dumanından etkilenmesi önlemek için ekiplerimiz sürekli ve düzenli denetimler yapmaktadır. 2015 yılı içerisinde 53 bin 267 denetim yapıldı. 429 kişiye para cezası, 494 işletmeye para cezası ve 43 işletmeye kapatma cezası uygulanmıştır. 2010 yılından bu yana 5 yılda yapılan toplam denetim sayısı ilimizde 291 bin 767'dır ve bu denetimlerde kesilen para cezası 5 milyon 394 bin 748 TL'dir."

Tay, Manisa'da 2015 yılı içerisinde bin 410 kişinin sigarayı bıraktığını açıklayarak, geçen yıl Manisa'da bakanlık tarafından gönderilen 11 bin 950 paket sigarayı bırakma ilaçlarından 9 bin 844'ünün vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldığını sözlerine ekledi.

Tay yaptığı açıklamanın ardından sigara denetim ekibiyle birlikte çevredeki iş yerlerinde sigara içilip içilmediğini denetledi. İş yerlerinin kurallara uygun olduğunu gören Tay ve beraberindeki ekip iş yeri sahiplerine teşekkür etti.

Nefes Testinin Ardından Sigara Denetimi Yaptılar

Nefes Testinin Ardından Sigara Denetimi Yaptılar

Nefes Testinin Ardından Sigara Denetimi Yaptılar

Nefes Testinin Ardından Sigara Denetimi Yaptılar

Nefes Testinin Ardından Sigara Denetimi Yaptılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim