• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Necip Gazel: "Diziler Aile Yapımızı Tehdit Ediyor"

Necip Gazel: "Diziler Aile Yapımızı Tehdit Ediyor"
Yuva Kurma ve Aileyi Koruma Derneği Başkanı Necip Gazel, televizyon dizilerinin aile yapısını tehdit ettiğini söyledi.

Yuva Kurma ve Aileyi Koruma Derneği Başkanı Necip Gazel, televizyon dizilerinin aile yapısını tehdit ettiğini söyledi.

Necip Gazel, Köprü Yardımlaşma Derneği, Adana İsrafı Önleme Platformu, Sosyal Hizmet Gönüllüler Derneği, Ülfet Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Tüketiciler Birliği Adana Şubesi ve Adana Sivil Toplum Platformu temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasında, küresel dünyanın teknolojik etkileri kapsamında sözde modernite esinlenmelerinin gelişmekte olan ülkeleri ciddi ölçüde tehdit ettiğini belirtti.

Evrensel ahlaki değerler özelinde kendi öz değerlerimize sahip çıkmanın en önemli görevlerden biri olması gerektiğini ifade eden Gazel, şöyle konuştu.

"Toplum üzerinde böyle etkileri oluşturan, yönlendiren ve yozlaştıran iletişim araçlarının kullanımı giderek daha da önem kazanmaktadır. Son zamanlarda artan dizi furyası neredeyse insanların günlük yaşantılarının tam da odak merkezi haline gelmiştir. Özellikle gençlere yönelik diziler sanal ortamlarda birey olma arayışı içerisinde kaybolmakta olan gençlerimizin hayal dünyalarını şekillendirmektedir. Sadece eleştirilmekle kalan ancak somut çözüm üretilemeyen bu sorun bir yandan kronikleşmekte iken öte yandan tepki görmeyen rant çevreleri değişik amaçla bu furyayı beslemeye devam etmektedir." Sayıları giderek artan ve birbirlerinin kopyası dizilerin toplum olarak bizi ayakta tutan değerlerimiz ile her geçen gün daha da çeliştiğini anlatan Gazel, şunları söyledi: "Değerlerimizi tahrip ederek ahlaken yozlaşma ve sosyolojik psikolojik dejenerasyona neden olmaktadır. Aile bağlarını, arkadaş ilişkilerini, toplumsal birlik ve dayanışma ruhunu zedeleyen, sevgi, saygı, vefa, merhamet yardımlaşma gibi duyguları yok edip çarpık ilişkileri besleyen hırs, öfke ve intikam duygularını harekete geçirerek şiddeti makul hale getiren senaryolar izleyiciler tarafından giderek içselleştirilmektedir."

Necip Gazel, tüm yetkilerin ve denetimlerin dizilerin olumsuz etkilerini bertaraf edecek şekilde kullanılmasının yasal bir görev olmanın ötesinde insani bir görev olarak görülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim