• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Necati Kırış, ‘Hukuk Ve Etik’ Kitabını İmzaladı

Necati Kırış, ‘Hukuk Ve Etik’ Kitabını İmzaladı
Ordu'nun hukuk ve siyaset dünyasının tanınan isimlerinden olan ve halen Bursa-İznik Noterliği görevinde bulunan Av. Necati Kırış'ın 3. kitabı olan "Hukuk...

Ordu'nun hukuk ve siyaset dünyasının tanınan isimlerinden olan ve halen Bursa-İznik Noterliği görevinde bulunan Av. Necati Kırış'ın 3. kitabı olan "Hukuk ve Etik" kitabı için imza günü düzenlendi.

Serüven Kitapevi'nde gerçekleştirilen imza gününe Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Baro Başkanı Av. İlhan Kurt, hukuk camiası, davetliler ve kitapseverler katıldı. Kendisi de hukukçu olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, hukuk camiasına ders kitabı olabilecek nitelikte bir eser kazandırdığı için Necati Kırış'a teşekkür etti.

Yıllarca Ordu'da Baro ve siyaset alanında önemli çalışma ve hizmetlerde bulunan Av. Necati Kırış, kitabı avukatlık hayatı boyunca edindiği izlenim, tecrübe ve edindiği bilgiler ışığında hazırladığını belirterek, "İyi bir hukuk ve yargı sistemi için hukukun adalet ilkesine dayalı olarak oluşturulması, hukukun iyi uygulanması, hukukçunun eğitimine insanın eğitimi çerçevesinde bakan hukuk eğitimi anlayışı, hukuk-toplum ilişkisi bağlamında suçların ve haksızlıkların asgari düzeye indirildiği erdemli toplumun inşası şarttır. İşte bu kitap çalışması, yıllarca kangrenleşmiş hukuk ve yargı sorunlarını temelden çözmek isteyenlere yeni bir bakış açısı sunma çabasıdır" dedi.

AV. NECATİ KIRIŞ KİMDİR?

Necati Kırış, 1955 yılında Ordu'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ordu'da tamamladı. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1986 yılından itibaren Ordu'da serbest avukatlığa başlayan Kırış, üç dönem Ordu Barosu yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Yıllarca siyaset dünyasında da adını duyuran Kırış, 22 yıllık serbest avukatlık hayatından sonra noterliğe geçiş yaptı. 2009 yılından itibaren Ordu-Ulubey, Tokat-Reşadiye Noterliklerinde bulundu. Halen Bursa-İznik Noterliği yapan Kırış'ın "Bir ses duyuldu" ve "Güllerim Sensin" adlı iki şiir kitabı bulunuyor.

Necati Kırış, ‘Hukuk Ve Etik’ Kitabını İmzaladı

Necati Kırış, ‘Hukuk Ve Etik’ Kitabını İmzaladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim