• BIST 9548.09
  • Altın 2490.659
  • Dolar 32.4832
  • Euro 34.4281
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Nebati Başkanlığındaki AK Partili Heyet Silopi’de

Nebati Başkanlığındaki AK Partili Heyet Silopi’de
İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati başkanlığındaki bir grup AK Partili heyet, Şırnak'ın Silopi ilçesine gelerek, halkın sorun ve taleplerini dinledi.

İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati başkanlığındaki bir grup AK Partili heyet, Şırnak'ın Silopi ilçesine gelerek, halkın sorun ve taleplerini dinledi. Nebati, al bayrağın asla göklerden yere düşmeyeceğini belirterek, "Kürt, Türk, Arap, hepimiz adete birbirimizin hayatını idame ettirmek için yaratılmışız. Etle tırnak bizim yanımızda basit kalır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından görevlendirilen İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati liderliğindeki bir grup AK Partili, 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 37'nci gününde kaldırıldığı Silopi ilçesine geldi. Aralarında milletvekilleri Abdullah Ağralı ve Ravza Kavakçı ile AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan ve Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan'ın da bulunduğu heyeti, İlçe Başkanı Fatih Bilen, parti üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Heyet, ilk olarak Silopi Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Burada Habur Mülki İdare Amirliği görevini de yürüten Kaymakam Ali Arıkan ile görüşen heyet, daha sonra esnaf ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında bir pastaneye giren İstanbul Milletvekili Nebati, bir tepsi halka tatlı alarak, beraberindekilere ve vatandaşlara dağıttı. Daha sonra bir konfeksiyona giren heyet, burada da bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Nebati, buradan aldığı bir gömleği ise, sohbet ettiği bir gence armağan etti.

Daha sonra namaza giden milletvekilleri, ziyaretlerini AK Parti Silopi İlçe Başkanlığı ile sonlandırdı. Parti binası önünde toplanan vatandaşlarla birer birer tokalaşan ve sorunlarını dinleyen heyet, ardından açıklamalarda bulundu.

"ETLE TIRNAK BİZİM YANIMIZDA BASİT KALIR"

AK Parti İstanbul Milletvekili Nebati, Kürt'ün, Türk'ün, Arap'ın, Çerkez'in ve Laz'ın birbirinden ayrılmasına izin vermeyecek al bayrağın önünde konuştuğunu belirterek, "Al bayrağımız göklerden yere düşmeyecek. Birlik ve beraberliğimizin dostluğumuzun tesisini köklerinden gelen güçle önümüzdeki yüzyıllara taşıyacak olan en büyük kadrolara ve bu kadrolar ile birlikte Türkiye'yi sadece kendi içerisinde değil, coğrafyasında ve dünyada önemli noktalara getiren AK Parti logosunun altında sizlere hitap ediyorum. Bazı kutsal değerleri hiçbir şeye değişmeyiz. Ben ne buradaki Kürt'ten, ne Türk'ten ne de Arap'tan vazgeçerim. Biz birbirimiz için, birbirimizle hayatımızı idame ettirmek için yaratılmışız. Etle tırnak basit kalır. Çünkü aşımız ortak. Cudi dağına bakarken o güzelliği gören gözlerin Türk-Kürt gözü olmasıyla arasında hiçbir fark yok" dedi.

"KENDİMİZİ ŞIRNAKLI OLARAK GÖRÜYORUZ"

Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, "Yaklaşık bir ay önce Afyon programında sayın başbakanımız 3 arkadaş olarak bizi Şırnak milletvekili olarak atadı. Bundan sonra biz kendimizi Şırnaklı olarak görüyoruz. Silopili, Cizreli olarak görüyoruz. İnşallah daha çok aranızda olacağız" diye konuştu.

"HALK İLE BAŞBAŞA KALDIK"

AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan ise, Şırnak'ta siyaset yapmanın hiçbir yerde yapılan siyasete benzemediğini ifade ederek, şu ifadelerde bulundu:

"Daha düne kadar örgüte çağrı yapanlar, gelin bu memleketin hak, hukuk ve özgürlüğü için bir şeyler yapalım diyenler bugün yok. Kimisi Mersin'de kimisi Antalya'da kimisi ise diğer metropollerde. Biz bu halk ile baş başa kaldık."

Açıklamanın ardından AK Parti Silopi İlçe Teşkilatı tarafından milletvekillerine plaket verildi.

Heyet, daha sonra, bir otelde verilen yemeğe katıldıktan sonra taziye ziyaretlerinde bulundu.

Nebati Başkanlığındaki AK Partili Heyet Silopi’de

Nebati Başkanlığındaki AK Partili Heyet Silopi’de

Nebati Başkanlığındaki AK Partili Heyet Silopi’de

Nebati Başkanlığındaki AK Partili Heyet Silopi’de

Nebati Başkanlığındaki AK Partili Heyet Silopi’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim