• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

"Ne Varsa Manavgat’ta Var" Etkinliği

"Ne Varsa Manavgat’ta Var" Etkinliği
23-24 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliğe 85 firma katılarak stant açtı.

23-24 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliğe 85 firma katılarak stant açtı.

MATSO tarafından yapılan faaliyetlerin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, "Ne Varsa Manavgat'ta Var" derken Manavgat'ın ekonomik faaliyetleri açısından, ürünler açısından ticaret açısından aranan her şeyin Manavgat'ta olduğunu anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Manavgat'ta devasa bir potansiyel olduğunu ifade eden Boztaş "Yılda 150 milyon yumurta, 25 milyon kilo narenciye, 5 milyon kilo zeytin, 15 milyon litre süt ve süt ürünleri, 30 milyon kilo beyaz ve kırmızı et ile et ürünleri 5 milyon litre temizlik kimyasalları, 75 milyon litre alkollü ve alkolsüz içecekler, 5 milyon adet kırtasiye 30 milyon kilo kavun karpuz olmak üzere devasa bir pazar var Manavgat'ta. Ama bu devasa pazardan Manavgatlı firmalar, ticaret odası ve diğer odalara üye olan ve faaliyetlerine devam eden üyelerimiz ne kadar pay alabiliyor acaba? İşte bu payı arttırmak amacıyla ve ana düşüncemizde Manavgat'ın parası Manavgat'ta kalmalı düşüncesiyle böyle bir faaliyet düzenlemeye karar verdik. Çevremize baktığımız zaman bu toplu tüketim olan kurumların daha çok bir araya geldiği sektör turizm sektörü. Zaten turizm geliştirdi, sektör ortaya çıkıyor. Bununla ilgili Manavgat'ın tanıtımına destek veren bunun doğru olduğu söyleyen ve taşın altına elini koyma düşüncesiyle hareket eden turizm yatırımcıları derneklerimiz var. MASTOP burada, ESDER burada, MASİAD burada, KITUYAD, TİSOYAB, ÇOLDER burada, OSMED, OTED burada biz buna inanıyoruz. "Manavgatlı firmalardan alış veriş yapılsın Manavgat'ın ürünleri tercih edilsin" şeklinde görüş belirttiler ve buna inandılar bizde varız dediler. Firmalarımız İSO 9000 kalite belgesi almış firmalarımız. HACCP belgelerini almış, hijyen belgelerini almış ayrıca birazdan stantlarda göreceksiniz son 3-5 yılda satış ve pazarlama konusunda Türkiye birinciliği elde etmiş firmalarımız var. Yani biz her şekilde varız. Ne varsa var. Firmalarımız da buna hazır, dolayısıyla bu konuya inandığı için Manavgat Belediyesi de buna destek veriyor, Manavgat Kaymakamımız da buna inanıyor ve destek veriyor. Dolayısıyla bizlerin de böyle bir etkinliği organize etmemiz gerektiğini düşündük ve bu amaçla bunu yaptık" dedi.

FUAR İHTİYACI

Organizasyonun bir fuar şekline dönüşmesini istediklerini, fuar denilebilmesi için Odalar ve Borsalar Birliğinde fuarcılık dairesinden onay alınması gerektiğini hatırlatan Boztaş, Manavgat'ta bir fuar alanı olmadığı için mecburen adını değiştirdiklerini ve ikili iş görüşmeleri şeklinde sunduklarını söyledi. Manavgat'ta bir fuar alanına ihtiyaç olduğunun altını çizen Boztaş şöyle devam etti:

"Bu konuda Kaymakamımızın, birçok projeler kazandıran belediye başkanımızın buna destek vereceğine inanıyorum. MASİAD'ın bu yıl 7'ncisini düzenleyeceği potansiyel iş kadınları fuarımız var. Ne Varsa Manavgat'ta Var bizim fuar şekline dönüştürmeye düşündüğümüz böyle bir etkinliğimiz var. İnşallah İş-Kur ve Üniversitemiz de Nisan ayının ilk haftası içerisinde İstihdam Fuarı düzenlemek istiyor. İş arayanlarla işçi alımını gerçekleştirilen bir araya geldiği bir fuar organize etmeye çalışıyorlar. Bu anlamda da Antalya'nın çok verimli olmadığı Manavgat'ta böyle bir fuara ihtiyaç olduğu tespit edildi. Biz artık yılda 3-5 tane fuarı düzenlemeyi amaçlıyoruz. Bizim daha büyük sergi alanlarımız olursa daha güzel bir şekilde ürünlerimizi tanıtmak istiyoruz. Artık firmalarımız kabuklarını kırmaya başladı. Çok acil bir şekilde bu konuya destek vereceğinizi umuyorum. Bu etkinliği özellikle düzenleyen bizim 16'ncı Meslek Komitemiz var. Bir de Başkanlar Komitemiz var. Bu arkadaşlar bunun fikir babalığını yaptılar. Buna 6 tane turizm yatırımcılar derneği ve OSMED, Aşçılar Derneği, Manavgat Belediyesi destek verdi. Ben huzurlarımızda hepsine teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

MANAVGAT DEVLETİ

Toplantıda söz alan CHP Antalya Milletvekili Op. Dr. Niyazi Nefi Kara ise, "Şöyle baktığımızda aslında Manavgat mini bir devlet. Her şeyi olan bir devlet. Bir eksiği var o da üniversite. İki gün önce Antalyalılar Derneği'nde bir buluşmamız oldu. Vekil arkadaşlarımızla konuştuk ve ilk fırsatta mutlaka bu dönemi bitirmeden Manavgat'a bir devlet üniversitesini kazandırmak için çabalıyoruz ve çabamız devam edecek. Bunu da hep birlikte başaracağız. Ankara'da daha güçlü bir lobi içinde güç birliğine ihtiyacımız var. Manavgat tarihiyle doğasıyla, insan kalitesiyle, sanayici kalitesiyle turizmden her alanda üretici kalitesiyle aslında bir marka. Bu konuda da tanıtım yapılmaya çalışılıyor. Daha önce de söylemiştik aslında Manavgat siyasette de markalaşmaya doğru gidiyor. Bu tabiki bir çok şeyin önünü açacaktır. Burada üretilenlerin teknoloji ile birlikte kullanılması tabiki ihracatın önünü açacaktır. Ama bizim en önemli ihracatımız bildiğiniz gibi turizm şu anda. Turizmin müthiş bir pazarı var, bu pazarın içerisinde yer alması gereken bir çok ürün bir çok alan varken zorlanıyoruz. Bizim Manavgat'ımızın birazcık da sahipsiz kalmasıdır. Türkiye'deki iktidara ya da siyasete damgasını vuran ortamları oluşturamamamız ve lobi faaliyetlerimizin zayıf kalmasıdır. Biliyorsunuz Manavgat buluşmasıyla bir araya gelmeye başladık ve birbirimizi tanımaya başladık. Biz başka yerlerde de buluşuyoruz. Manavgat'ın büyümesi, gelişmesi bizleri mutlu ediyor. İnanın üniversitelerdeki gençlerimizin bizi ziyaret etmesinden müthiş bir gurur duyuyorum. Ama artık Manavgat'ın mutlaka üniversitesi olması gerekiyor. Manavgat'ın kendi yetiştirdiği bu alanlarda insanların olması gerekiyor" diye konuştu.

Yaklaşık 6 aydır Manavgat'ta görev yaptığını, bu süre içerisinde MATSO'nun gerçekleştirdiği etkinliklerin hepsinde onların yanında olmaya çalıştığını belirten Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ise Manavgat için hatta Manavgat boyutunu aşan Antalya için, Türkiye için faydalı işlere imza atıldığını kaydetti. Turizm sektörünün bir tespite göre 38 farklı alana iş verdiğini söyleyen Günlü, bazı tespitlere göre ise bu sayının 50'nin üzerine çıktığını kaydetti.

Günlü, "Çok farklı sayıda sektöre iş veren iş kolunda canlılık oluşturan turizm sektörünün Manavgat'a olan katkısını ve Manavgat ekonomisi içerisindeki büyüklüğünü de düşündüğümüzde bu birlikteliğin önemi ortaya çıkıyor. Bir taşla iki kuş üç kuş vuran, çayın taşıyla çayın kuşunu vuran gibi bu konuda atalarımız çok güzel sözler söylemişler, neticede çok ciddi bir turizm merkeziyiz. Yatak kapasitesinde Türkiye'de ilk sırada geliyoruz. Nitelikli tesislerimizle Türkiye'de önde gidiyoruz. Turizmden elde ettiğimiz gelir, turizme destek veren diğer konulara da yansıması bizler için çok büyük önem taşıyor. Turizm konuklama tesislerinin inşaatından başlayıp işletme aşamasında bu tesislerin ihtiyaç duyduğu bu malzemelerin karşılanması noktasına geldiğimizde turizm ve konaklama dolayısıyla ilçemize gelen bu kaynağın ilçemizdeki diğer sektörlere de yansıması ve ayrı kaynağın birkaç çarpan etkisiyle ilçenin gelişimine ve ekonomisine katkısının önemi çoktur. Bu anlamda birkaç yıldır başlatılan bu faaliyetin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu işin gelişerek devam etmesinin de önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah iş görüşmesi adı altında bu faaliyetlerin fuar düzeyine çıkması hepimizin arzusudur. Bugün burada hakikatten çok önemli bir buluşma gerçekleşti. İnşallah bu buluşmanın sonuçları Manavgat'ımız ve ülkemiz için hayırlı olur" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından "Ne Varsa Manavgat'ta Var" etkinliğinin açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri daha sonra stantları gezerek firmalardan bilgi aldı.

'Ne Varsa Manavgat'ta Var" etkinliğinin açılışına CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, MHP Antalya eski Milletvekili Tarkan Akıllı, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz, CHP Manavgat İlçe Başkanı Av. Aliye Coşar, SP İlçe Başkanı İlhami Demiral, BBP İlçe Başkanı Mehmet Çayır, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, MESO Başkanı Hasan Çelik, MZO Başkanı Rasim Metin, Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça, MASMO Başkanı Halil Gubaş, MASİAD Başkanı Turgay Akar, SS 236 Nolu Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Aydın, AGD Başkanı Mehmet Gayretli ve Manavgat iş Dünyası katıldı.

"Ne Varsa Manavgat’ta Var" Etkinliği

"Ne Varsa Manavgat’ta Var" Etkinliği

"Ne Varsa Manavgat’ta Var" Etkinliği

"Ne Varsa Manavgat’ta Var" Etkinliği

"Ne Varsa Manavgat’ta Var" Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim