• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

NBA efsanelerinden Kobe Bryant’a övgü

NBA efsanelerinden Kobe Bryant’a övgü
NBA'in en iyi şutör gardlarından Reggie Miller ve NBA'de oynadığı dönemde 5 defa All-Star seçilen Chris Webber ilk All Star deneyimlerini ve 2016 NBA All...

NBA'in en iyi şutör gardlarından Reggie Miller ve NBA'de oynadığı dönemde 5 defa All-Star seçilen Chris Webber ilk All Star deneyimlerini ve 2016 NBA All Star maçı ile ilgili yorumlarını paylaştı.

2016 NBA All Star öncesi iki efsanenin de gündeminde All Star kadrosuna art arda 18 kez seçilerek bir rekora imza atan Kobe Bryant vardı. Webber; Bryant'ın kariyerinde müthiş bir gelişim yaşadığını ve arkasında çok büyük bir miras bıraktığını belirtirken, Miller ise onu hem sevip, hem saygı duyup hem de neden sevmediğini anlattı.

Webber, Kobe Bryant'ın kariyerinin kendisi için çok büyük bir anlamı olduğunu belirterek, "Rekabetçi yapısını çok seviyorum. Basketbolu bıraktığında arkasında bıraktığı mirası daha da büyüyecek. Hiç şampiyonluk kazanma şansım olmadı, çünkü bu oyunu hep efsane oyuncular ve efsane antrenörlere karşı oynadım. Bryant'ın her yıl daha da iyi hale geldiğini, sürekli farklı şeyler üzerinde çalıştığını gördüm. Hala sahalarda olan mükemmel bir oyuncunun mirasını kutlamak için şu anın çok uygun bir zaman olduğunu düşünüyorum. Ne kadar iyi bir oyuncu olduğu gelecekte daha net anlaşılacak. Ona karşı oynamak büyük bir onurdu." dedi.

Reggie Miller ise bir yandan onu çok sevdiğini, bir yandan da sevmediğini ama bütün bunlara rağmen ona saygı duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Onu çok seviyorum, çünkü 18 yaşında gelip 20 yıl boyunca şutör pozisyonunda oynaması, basketbolu ne kadar çok sevdiğinin bir göstergesi. Onu sevmiyorum, çünkü 2000 yılında onunla şampiyonluk için karşı karşıya geldik ve o fazla iyiydi. Lakers, benim şampiyonluk kazanma hedefimi gerçekleştirmeme engel oldu.

Ona şu an ortaya koydukları için de çok saygı duyuyorum. Zaman hepimizi etkiliyor. Bayrağı D'Angelo Russell ve Julius Randle'a devretmek bir süperstar için kabul etmesi zor bir durum. Ancak Kobe bir adım geriye çekildi ve onun için neyin önemli olduğunu gördü. Bu genç oyunculara destek vermesinden ve onu bu ligde neyin başarılı yapacağını görebilmesinden dolayı çok büyük saygı duyuyorum."

İLK ALL-STAR DENEYİMİ

Reggie Miller, yıldızların boy gösterdiği ve tüm dünyanın yakından takip ettiği All Star'daki ilk deneyimini anlatırken ise şunları söyledi:

"Çok gergindim. Ligde oynadığım üçüncü yılımdı ve soyunma odasına giderken Charles Barkley, Patrick Ewing ve Michael Jordan'ı görüyordum. Daha önce bu oyunculara karşı oynamış olsam da, aynı soyunma odasında bulunmak bir hayalin gerçeğe dönüşüydü. Dönemin en iyi oyuncularıyla birlikte oynuyor olduğunuza inanamıyorsunuz; hayal gibi. Ancak ortama uyum sağlamak, anı yaşamak, iyi oynamak ve her şeyin başında oyundan zevk almalısınız."

Miller 1998 yılında Michael Jordan ve Kobe Bryant'a karşı oynadığı All Star karşılaşmasını anlatırken ise aynı heyecanı tekrar hissettiğini belirterek, "Sahada çıkıp jenerasyonumun en büyük yıldızı Michael Jordan'la birlikte oynamak büyük bir onurdu. Ayrıca genç Kobe'yi görmek de muhteşemdi. Özellikle de Jordan'ın son All Star karşılaşması olacağını düşündüğümüz o yılda. Onları izlemek harikaydı." dedi.

Chris Webber ise All Star'ın bir gösteri maçı olmasına rağmen oynadığı ilk All Star karşılaşmasında, ilk NBA maçımdan daha gergin olduğunu ifaderek, şöyle devam etti:

"İzlemeye başladığımdan beri tüm All Star anlarını hatırlıyordum. All Star karşılaşması hakkında (kendinize söyleyebileceğiniz) en büyük şey, "Vay be, sonunda başardım, hayranı olduğum oyuncularla birlikteyim." Basketbol oynamaktan ziyade birlikte büyüdüğüm tüm o muhteşem oyuncularla tanışmalarımı hatırlıyorum. Bir oyuncu için en mahcup deneyimler ve benim hatırlayabildiğim en özel anlar bunlar."

TORONTO'DAKİ İLK ALL STAR İLE İLGİLİ YORUMLARI

ABD dışında düzenlenecek olan ilk All Star'ın yorumlanması istenen oyunculardan Reggie Miller, Toronto'nun aslında bir hokey şehri olduğuna vurgu yaptı. Chris Webber ise Toronto seyircisinin coşkusuna vurgu yaparak, hokeydeki coşkuyu basketbola da yansıttıklarına dikkat çekti.

Reggie Miller, Toronto'da yapılacak All Star'ı yorumlarken, "Oyun bilgileri artıyor. Toronto genellikle bir hokey şehri, ancak Raptors'a da büyük ilgi duyuyorlar. Basketbol, burada büyüyen bir kültür haline geldi. Dünyadaki en iyi oyuncuların Toronto'da toplanması ve bu oyuncuları yakından görecek olmak, tüm şehir için büyük bir zevk olmalı. Kesinlikle çok eğlenceli olacak." dedi.

Chris Webber ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "En çok sevdiğim yönleri coşkuları. Hokeydeki coşkularını basketbola da taşıyorlar. Toronto yalnızca gezmek için harika bir şehir değil, bir spor tutkunu için de harika bir şehir. Toronto taraftarları bize alışkın olmadığımız bir coşkuyu gösterecek." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim