• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Nazım Hikmet Doğum Gününde Anıldı

Nazım Hikmet Doğum Gününde Anıldı
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Nazım Hikmet'in 114. doğum günü dolayısıyla Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Sergi Salonu'nda "Doğum...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Nazım Hikmet'in 114. doğum günü dolayısıyla Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Sergi Salonu'nda "Doğum Gününde Sanatçılarla Nazım Sergisi" açtı.

Sergi açılışına, ünlü gazeteci ve tiyatrocu Enver Aysever, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, birim müdürleri, Nazım Sergisi Koordinatörü Erkan Doğanay, Nazım Hikmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Arca ve Tekirdağlı sanatseverler katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Nazım Hikmet'in Türk edebiyatı için çok önemli bir isim olduğunu vurguladı. Nazım Hikmet'in Çağdaş Türk şiirinin önde gelen isimlerinden biri olduğunu söyleyen Poyraz, "15 Ocak 1902 tarihinde başlayan ömrüne sayısız şiir, birçok roman ve oyun sığdırmış olan Nazım Hikmet, şiirimizin ulu çınarı, usta kalemi olarak kabul edilmiştir. Şiirleriyle ve eserleriyle hala içimizde yaşayan şair, fikirleriyle, sevdalarıyla, aşklarıyla, ayrılıklarıyla, hayalleriyle ve başarılarıyla tarihe mal olmuştur. Yaşadığı her yerde birçok insanın yüreğine, diline tercüman olmuş; şiirlerinde, destanlarında insan sevgisini her zaman ön planda tutmuştur. Nazım Hikmet, sadece ülkemiz ve insanları için sınırlı kalmamış, evrenselliğe ulaşmış bir şair olmayı başarmıştır. Dünyada 20. yüzyılın aydın kişileri arasında gösterilen Hikmet, bundan yüzyıllar sonra da anılacak ve unutulmayacaktır" dedi.

Serginin 9-14 Ocak tarihleri arasında ziyarete açık olduğunu söyleyen Poyraz, sanatseverleri açılış sonrası Yılmaz İçöz Sahnesi'nde düzenlenecek olan Enver Aysever'in programına davet etti.

Nazım Hikmet Doğum Gününde Anıldı

Nazım Hikmet Doğum Gününde Anıldı

Nazım Hikmet Doğum Gününde Anıldı

Nazım Hikmet Doğum Gününde Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim