• BIST 9718.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Nazilli’de Yeşildere Cami Yenilendi

Nazilli’de Yeşildere Cami Yenilendi
Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı İsabeyli Mahallesi Yeşildere mevkiinde bulunan Yeşildere Cami, Nazilli Belediyesi tarafından yenilendi.

Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı İsabeyli Mahallesi Yeşildere mevkiinde bulunan Yeşildere Cami, Nazilli Belediyesi tarafından yenilendi.

İsabeyli Mahallesi Yeşildere mevkiindeki Yeşildere Cami Nazilli Belediyesi tarafından tamamen yenilendi. İç, dış ve avlu düzenlemesine kadar yeniden ele alınan cami yenilenmiş hali ile ibadete hazır hale getirildi. Cami içinin duvarları tamamen çini işlemeli fayanslar ile kaplanan Yeşildere camiinde çatı yalıtımı, dış cephe boyası ve kaplaması ile cami önü çatısı uzatıldı. Caminin avlusu tamamen mermer ile kaplandıktan sonra avlu içerisinde yer alan tuvaletlerin tadilatları yapıldı. Cami giriş kapıları orijinaline uygun olarak ahşap işlemeli olarak yapılırken tabandan ısıtmalı sistem döşemesi yapılarak halılar ve tüm avizeler yenilendi. Uygulanan tüm yenileme işlemlerini tek tek yerinde inceleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yapılan çalışmalar hakkında Fen İşleri Müdürü Sevkan Pekuğur tarafından bilgilendirildi.

Ciddi anlamda çok yıpranmış olan Yeşildere camisine Nazilli belediyesi olarak ciddi anlamda el attıklarını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık caminin yenilenmiş hali ile ibadete hazır hale getirildiğini söyledi. İç, dış ve avlu düzenlemesine kadar yeniden düzenlenen ve restore edilen Yeşildere Camisi etrafındaki yolların da parke taşı ile kaplanarak eski görünümünden de kurtarıldığını belirten Alıcık; "Göreve geldiğimiz ilk günlerden bu yana Nazilli Merkez ve mahallelerinde yer alan camilerimiz ve okullarımızın yenileme ve tadilat işlemlerini gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Tüm okullar bizim, tüm camiler bizimdir. Camilerden, okullardan hiç bir zaman elimizi ayağımızı çekmedik ve çekmeyeceğiz de. Camiler aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir. Camilerimiz vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocaklarımızdır. Camiler aynı zamanda birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz, yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir. İşte bu duygu ve düşünceler ile camilerimize bizde gereken önem değeri göstermekteyiz" şeklinde konuştu.

Nazilli’de Yeşildere Cami Yenilendi

Nazilli’de Yeşildere Cami Yenilendi

Nazilli’de Yeşildere Cami Yenilendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim