• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Nazilli’de Sinan Dede Türbesi Restore Edildi

Nazilli’de Sinan Dede Türbesi Restore Edildi
Nazilli Belediyesi tarafından restore edilmeye başlanan Sinan Dede Türbesi'nde restore ile çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Nazilli Belediyesi tarafından restore edilmeye başlanan Sinan Dede Türbesi'nde restore ile çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

350 yıllık geçmişiyle Nazilli'nin manevi ve kültürel değerlerinden biri olan ve yıl boyu birçok kişi tarafından ziyaret edilen ve en son 1967 yılında restore edilen Sinan Dede Türbesi, 48 yıl sonra Nazilli Belediyesi tarafından bakıma alınarak restoresi ve çevre düzenlemesi yapıldı.

Güvenlik düşünülerek MOBESE kameraları kuruldu..

Anıtlar kurulu tarafından alınan izinle aslına uygun olarak yeniden restore edilen bakıma alınan Türbe'nin çevre düzenlemeleri de yapıldı. Yapılan çalışmaları başlangıcından itibaren sık sık kontrolünü yapmayı ihmal etmeyen ve her çalışmayı yakından takip eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, en son hafta sonu Pınarbaşı mahallesindeki Sinan Dede Türbesi ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek kontrollerini yaptı. Nazilli Belediyesi olarak manevi ve kültürel değerlerine her zaman sahip çıktığını belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Türbenin mevcut dış kaplamalarının tümünün sökülerek taş duvarların derzleri açıldığını restorasyon çalışmaları kapsamında ise eskitmetaş, alaturka kiremit ve eskitme derzler kullanıldığını belirtti. Türbenin içyapısında da bir dizi çalışma yapıldı. Bütün çalışmalar orijinaline uygun olarak yapılan Türbenin iç kısmı hattalar tarafından çini işlemeler ile eski yazılarla süslendi. Bu çalışmaların yanında Türbenin yer aldığı ve uyuşturucu satıcıları ile kullanıcılarının uğrak yeri haline gelen parkta ve çevresinde de düzenleme çalışmaları yapıldı. Ayrıca güvenliğini de düşünülerek MOBESE kameraları kuruldu" dedi.

İkram ve hayırlar için sosyal çatı yapıldı.

Yapılan düzenlemeler ile daha nezih bir görünümüne sahip olan Sinan Dede Türbesi etrafı insanların huzurla dinlenebilecekleri hale getirilirken Türbe ziyaretlerine gelen kişilerce hayırlarında kullanmak üzere ayrıca bir sosyal çatının da yapıldığını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Türbeye pek çok ziyaretçi akını olmakta. Hele yenilenmiş hali ile bu ziyaretçilerimizin sayısı daha da çoğaldı. Türbe ziyaretlerinde dualarını yapan vatandaşlarımız Türbe etrafında gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerden sonra daha güvenle ve huzur ile oturma guruplarında dinlenebiliyorlar. Ayrıca ziyarete gelen bazı vatandaşlarımız bu alanda ziyaretlerinden sonra ikramlar yapıyor hayır dağıtıyor. Vatandaşlarımızın ikram ve hayırlarını daha rahat yapılabilmesi için de bir sosyal çatı yapmayı ihmal etmedik" şeklinde konuştu.

Nazilli’de Sinan Dede Türbesi Restore Edildi

Nazilli’de Sinan Dede Türbesi Restore Edildi

Nazilli’de Sinan Dede Türbesi Restore Edildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim