• BIST 9805.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Nazilli’de Muhammed Nur Doğan Konferansı Yoğun İlgi Gördü

Nazilli’de Muhammed Nur Doğan Konferansı Yoğun İlgi Gördü
Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivaline konuşmacı olarak katılan Prof.

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivaline konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda İslamı Kuran-ı Kerimden Okumak konulu konferansında Kuran-ı Kerim'i anlatan Muhammed Nur Doğan Kuran-ı Kerim'in dirileri uyarmak için gönderilen bir kitap olduğunu belirtti. Günümüzde dirileri uyarmak için gönderilmiş olan bu kitabı ölüler için kullandığını ancak Hz. Muhammet SAV Efendimizin böyle bir şeyi hiçbir zaman yapmamış olduğunu örnekler ile vurgulayarak anlattı.

Kuran'ın kalbi olan Yasin suresinin bu gün halen ölüler için okunduğunu ancak bu surede nelerden bahsediliyor ne anlatılıyor diye merak etmeden sadece ölüler için okuyan mantığı anlayamadığını ifade eden Nur Doğan; "Keşke iman edenler Yasin suresi ne anlatıyor diye merak edip de okusa. Bu sureyi ölenlerin ruhları için değil Rabbimiz dirileri uyarmak için göndermiştir. Bu sure de uzay boşluğundaki gezegenleri dünyayı, ayı güneşi anlatıyor, Kurtuluşu anlatıyor. Daha bilim adamları gezegenleri keşfetmeden Kuran-ı Kerimde bu bilgiler verilmişti. Kuranın en büyük mükâfatı hayatımızı kolaylaştırmak, güzelleştirmektir. Sevap kazanmak için Kuran okunmaz, düşünmek öğrenmek için okunur. İbadet hizmet etmektir. İbadet bir duygudur, soyut bir kavramdır. İbadet etmek demek gönüllü hizmet etmek demektir. Bir annenin çocuğunu emzirmesi ibadettir. Bir babanın evine ekmek götürmesi için çalışması ibadettir. Takva, davranışla, görgü ile insanlık değerlerini yükseltmek ile olur. Gösteriş ile olmaz Onun bunun rızasını kazanmak değil bir tek rabbini razı etmek gerekir. Allahtan başkasına rağbet etme, Allah'a rağbet ettiğinde bütün kulların senden razı olduğunu göreceksin ve en büyük farzın düşünmek olduğunu da asla unutmayın. Aklını kullanmak farzların farzıdır. Allah düşünün, öğrenin okuyun diyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim