• BIST 9725.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Nazilli’de Ketendere Mahallesine İstinat Duvarları Yapılıyor

Nazilli’de Ketendere Mahallesine İstinat Duvarları Yapılıyor
Nazilli Belediyesi, Ketendere Mahallesinde eğim nedeni ile toprak kayması tehlikesi bulunan üç farklı yere istinat duvarı oluşturarak olası bir tehlikenin...

Nazilli Belediyesi, Ketendere Mahallesinde eğim nedeni ile toprak kayması tehlikesi bulunan üç farklı yere istinat duvarı oluşturarak olası bir tehlikenin önlemini aldı.

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Ketendere Mahalle merkezinin eğimli olması nedeni ile toprak kayması yaşanması muhtemel üç farklı yerde istinat duvarı oluşturmak için çalışmalara başladı. Fen İşleri Müdürlüğü, Mahalle merkezinde yer alan sosyal amaçlı çatının yan kısmına 6 metre yüksekliğinde, 31 metre uzunluğunda, Ketendere Camisinin yan tarafındaki eğimli araziye 5 metre yüksekliğinde 40 metre uzunluğunda ve cami karşısındaki alanın eğimli kısmına 3 metre yüksekliğinde 15 metre uzunluğunda istinat duvarları oluşturuyor.

İnsan hayatının her şeyden önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık "Ketendere Mahallemiz eğimli bir arazi üzerinde yer aldığı için Mahallede yağışa bağlı olarak zemin kaymaları yaşanmaktaydı. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz mahallemizde toprak kayması riski bulunan üç farklı bölgeye duvar oluşturmak için çalışma başlattı. Mahalle merkezinde yer alan sosyal çatı ve Ketendere Camisinin yamaç kısımları toplam 700 metreküp taş kullanılarak istinat duvarları ile sağlamlaştırılacak"dedi.

Mahalle merkezinde bulunan cami ve sosyal çatının toprak kayması riski nedeni ile tehlike arz etmekte olduğunu ifade eden Ketendere Mahallesi sakinleri Nazilli Belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmalar ile mahallelerinin toprak kayması açısından daha güvenli hale geleceğini belirterek Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Nazilli’de Ketendere Mahallesine İstinat Duvarları Yapılıyor

Nazilli’de Ketendere Mahallesine İstinat Duvarları Yapılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim