• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Nazilli’de demokrasi için tek yumruk oldu

Nazilli’de demokrasi için tek yumruk oldu
Ağustos ayı Meclis Toplantısında Nazilli Belediye Meclisi birlik ve beraberliğin en güzel örneğini göstererek demokrasi için tek yumruk oldu.

Ağustos ayı Meclis Toplantısında Nazilli Belediye Meclisi birlik ve beraberliğin en güzel örneğini göstererek demokrasi için tek yumruk oldu. Ortak basın bildirisi hazırlayan Nazilli Belediye Meclisi Atatürk anıtına çelenk koyarak Demokrasi şehitlerini rahmetle andı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP, AK Parti ve CHP'li siyasiler demokrasiye sahip çıkmak amacıyla ortak basın bildirisi yayınladı. Belediye Meclisinin 3 Ağustos 2016 tarihli oturumunda MHP, CHP ve AK Parti Meclis gruplarının ortak önergesi ve Meclis üyelerinin oybirliği ile 15 Temmuz Demokrasi ve Darbe Girişimini Protesto etmek ve Demokrasiye sahip çıkmak adına Ortak Basın Bildirisi yapma kararı aldı.

Demokrasisine sahip çıkan Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Belediye Meclis Üyeleri bugün sabah İstasyon Meydanı'nda bir araya gelerek Ata'nın huzurunda birlik ve beraberlik içerisinde çelenk bırakıp İstiklal Marşı'nı okudular.

Başkan Haluk Alıcık, CHP meclis üyesi Atilla Talay ve AKP meclis üyesi Necmettin Esenlik eşliğinde Atatürk Anıtı'na Nazilli Belediyesi'nin çelengini bırakılmasının ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, tüm dünyaya bir demokrasi örneği sergileyen yüce ulusun bir ferdi olmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayarak hazırlanan ortak Basın Bildirisi'ni okudu.

15 Temmuz 2016 Günü ülkemiz, demokrasimiz, laik, demokratik Cumhuriyetimiz yok edilme tehlikesi ile alçakça bir darbe girişimine maruz kaldı diyerek sözlerine başlayan Haluk Alıcık, "Fethullahçı Terör Örgütü diye adlandırılan yapı, 1 Temmuz 2016 günü anayasamızı rafa kaldırmak, demokrasimizi ve Türk Ulusunun özgür iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmayı hedefleyen bir darbe girişiminde bulundu. Bu hain girişim Türk Ulusunun topyekûn savunmasıyla püskürtüldü. Bastırıldı. Darbecilerin hain emellerine ulaşması engellendi. Tüm dünyaya bir demokrasi örneği sergileyen yüce ulusun bir ferdi olmaktan mutluluk duymaktayız. Bugüne kadar gerçekleştirilen tüm darbelerden, ülkemiz, ekonomik ve sosyal yapımız büyük zararlar görmüştür. Nazilli Belediyesi, Belediye Meclis Üyeleri olarak; dün olduğu gibi, bugün de; her nereden gelirse gelsin, tüm darbelere karşı olduğumuzu, Laik, demokratik Cumhuriyetimizin ve Demokrasimizin karşılaştığı, karşılaşabileceği sıkıntılardan, yine demokratik yollarla kurtulabileceğine olan inancımız tamdır. Bu nedenledir ki; gerek askeri, gerek sivil görünümlü olsun her türlü darbe karşısında yer almayı birincil görevimiz sayıyoruz. Türk Ulusu olarak, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve diğer muhalefet partileri başkanlarımız olmak üzere topyekûn, birlik ve beraberlik içerisinde halkımız darbelere ve darbecilere canları pahasına dur demiştir. Demokrasimizi ve Laik Demokratik Cumhuriyetimizi darbeler karşısında savunarak canlarını veren demokrasi şehitlerini saygı ile anıyoruz. Allahtan rahmet diliyoruz. Mekânları Cennet olsun. Bu mücadelede yaralanan gazilerimizi de şükranla anıyor, acil şifalar diliyoruz" dedi.

Yüce Allah'ın bu Ulus'u hainlerden korumasını temennisinde bulunan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Temennimiz odur ki; Yüce Allah bir daha Ulusa, güzel ülkemize, böyle sıkıntılı hain bir girişim yaşatmasın. Tüm hainlerde şunu unutmasın ki; Ulu önder Büyük Kurtarıcı Mustafa Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının kurduğu bu Cumhuriyeti ve demokrasimizi vatanımızın bölünmez bütünlüğünü tüm hain saldırılara karşı savunmak her Türk evladının asli görevidir. Bizlerde siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin Nazilli Belediyesinin Belediye Meclis üyeleri olarak; her türlü alçakça girişim karşısında Laik, demokratik Cumhuriyetimizi ve Demokrasimizi sonsuza dek savunmayı görev sayıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Basın Bildirisinin okunmasının ardından Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile siyasi parti ilçe başkanları ve meclis üyeleri birlik beraberlik içerisinde bir süre sohbet edip yaşanan olaylar hakkında konuştular.

Nazilli’de demokrasi için tek yumruk oldu

Nazilli’de demokrasi için tek yumruk oldu

Nazilli’de demokrasi için tek yumruk oldu

Nazilli’de demokrasi için tek yumruk oldu

Nazilli’de demokrasi için tek yumruk oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim