• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Nazilli’de Basın Bayramında merhum gazeteciler unutulmadı

Nazilli’de Basın Bayramında merhum gazeteciler unutulmadı
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle, ilçede görev yapan gazeteciler ve basın mensuplarıyla birlikte,...

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle, ilçede görev yapan gazeteciler ve basın mensuplarıyla birlikte, merhum gazetecileri mezarları başında andı. Merhum gazetecilerin yakınlarının da bulunduğu ziyarette Başkan Alıcık ve merhum gazetecilerin yakınları, mezarlara gül bıraktı.

Eğriboyun ve Evranlı Mezarlıklarında, merhum gazeteciler Rıfat Yüzer, Mustafa Ünlü, Ali Yapucoğlu, Müjdat Şevket Altınayar, Mehmet Ergin Panayırcı ve Hamza Fuat Vardar Basın Bayramında mezarları başında anıldı. 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı olarak kutlanan günde Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Ender Vardar, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertan Çetiner, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Nazilli Şubesi Başkanı Metin Özden, Nazilli'de görev yapan basın mensupları, yazarlar, gazete sahipleri ve merhum gazetecilerin yakınları ile birlikte merhum gazetecilerin kabirlerini ziyaret etti. Başkan Alıcık, basın mensupları ve merhum gazetecilerin aileleri, merhum gazetecilerin mezarları başında dualar okuyarak mezarlarına gül bıraktı. Başkan Alıcık merhum gazetecilerin kabirleri başında kendileri ile yaşamış olduğu güzel anılar ve hatıralardan da bahsettiği mezarlık ziyaretinde hayatta iken mesleklerinin hakkını vererek icra eden merhum gazetecilere Allah'tan rahmet dileyerek, mekânları cennet olsun dedi.

Başkan Alıcık, merhum gazetecileri ziyaretleri sırasında ülkemizin zor bir sınavdan geçtiğini ancak Milletin kararlı duruşunun demokrasiyi ve devleti kurtardığını belirterek, Türk milletinin kıyamete kadar hür ve bağımsız yaşayacağını söyledi. Alıcık, "Demokrasinin gelişmesi sürecinde "olmazsa olmaz" bir faktörü teşkil eden basın, milletin müşterek sesi olması dolayısıyla çok sesliliğin bir diğer tarifidir. 24 Temmuz 1908'de sansürün kaldırılması yönünde alınan karar, işte bu bakımdan tarihi bir önem taşımaktadır. İçinde bulunduğumuz bilişim çağı, kitle iletişim araçlarına çeşitlilik, bilgi akışına ise hız kazandırmıştır. Toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulmasında aracı olurken, öte yandan kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rolü üstlenmektedirler. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulusa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir" sözleriyle basının milletin ortak sesi olması gerektiğini ifade ederek; basının önemine vurgu yapmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün gazetecilerin ve basın kuruluşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım. Kalemlerinin daima ve kesintisiz olarak yazması dileğiyle sevgilerimi sunar, merhum gazetecilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim" şeklinde konuştu.

Nazilli’de Basın Bayramında merhum gazeteciler unutulmadı

Nazilli’de Basın Bayramında merhum gazeteciler unutulmadı

Nazilli’de Basın Bayramında merhum gazeteciler unutulmadı

Nazilli’de Basın Bayramında merhum gazeteciler unutulmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim