• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Nazilli Sosyal Sorumluluk Projesinde Yer Alacak

Nazilli Sosyal Sorumluluk Projesinde Yer Alacak
Türkiye'nin, Dünya Markalar Zirvesi'yle uluslararası bilgi paylaşımında bulunarak savunma, enerji ve sağlık turizmi alanında markalaşmasının teşvik...

Türkiye'nin, Dünya Markalar Zirvesi'yle uluslararası bilgi paylaşımında bulunarak savunma, enerji ve sağlık turizmi alanında markalaşmasının teşvik edilmesi ve dünyanın genç kuşaklarına ilham vermesi bekleniyor.

Dünyada 2016 yılında gerçekleştirilecek olan en önemli zirvelerden biri olan, Dünya Markalar Zirvesi (World Brand Summit) Türkiye'nin başkenti Ankara'da Kasım ayı sonunda gerçekleştirilecektir. Organizasyonu düzenleyen Dünya Markalar Derneği (World Brand Association) ve Dünya Yaşlılık Derneği (World Age Association) Yönetim Kurulu Başkanı Umut Çınar Kasım 2016 sonunda, alanlarında marka olan; Enerji, Savunma Sanayi ve Sağlık Turizmi sektörlerinde Dünyaca ünlü konuşmacıların, şirketlerin ve kamu kurumlarının içinde bulunacağı Dünya Markalar Zirvesi/2016 Ankara'da, bu üç önemli konu başlığı altında eşgüdümlü olarak gerçekleştirileceği açıklandı. Uluslararası katılımlı zirvede ilk gün; Konuşmacıların, kurumların ve fuar alanlarının olacağı, 2. gün ise Digital platformlarda

bu üç konu başlığına ek olarak, küresel teknolojik gelişmeler ele alınacak, ülkeler arası görüşmeler yanı sıra genç girişimciler, dünya çapında marka olan yerli ve yabancı devlerle bir araya geleceği ifade edildi. Zirve sonunda da "Uluslararası Marka Ödülleri" töreni ile kapanış yapılacağı belirtildi.

FARKINDALIK ARTIRILACAK

Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun onursal başkanlığını üstlendiği ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün vizyoner bilgi birikimi ve koordinasyonuyla, zirvede; Türkiye'nin sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi, kültür varlıkları sağlık turizmi ile birleştirilerek, gelen yabancı turistlerin tedavileri yapılırken o ülkenin kültürü ile de kaynaşmalarının, böylelikle dünya kültürleri arasında diyalog geliştirilmesi için yeni pencereler açmak olduğu belirten İleri Yaş Araştırma ve Uzun Yaşam Proje Grubu Sorumlusu Engin Tulumbacı; "Görevimiz özellikle Sağlık Turizmi alanında DÜYADER-Intra Health-Care Tourism şirketi önderliğinde; sağlık turizminin nasıl geliştirilmesi gerektiği, turistlerin dilini bilmediği bir ülkede güvenilir, kolay ve hızlı bir şekilde profesyonel sağlık hizmetlerine erişimi, Türkiye'nin destinasyon olarak nasıl markalaşarak dünyada hak ettiği noktaya geleceği; sağlık turizmi tesislerinde uluslararası standardizasyon; bu konuda tanınan Tayland, Hindistan, Güney Kore gibi ülkelerin markalaşmasının arkasında yatan sır vb. konular zirvede görüşülecektir. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğünce Derneğimizde geliştirilecek İleri Yaş turizmi kapsamındaki tüm çalışma ve projelerine, Bakanlıkça destek verilen sivil toplum kuruluşu olduğu, yapılan bir protokolle belirlenmiştir.

Zirvede, Enerji sektörünün yaşadığı sorunlar, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, alternatif projeler ile enerjinin geleceğine dönük trendler gibi konular dile getirilecek olup birçok yerli ve yabancı enerji devleri yanı sıra yenilenebilir enerji ile ilgili dünyanın en önemli kurum ve kuruluşları, markalaşma yolculuklarını anlatarak zirveye renk katacaktır.

Yeni dünya düzeninde, dünyada Savunma Sanayinin bulunduğu konumu, rolü ve önemi konularında bilgi alışverişinde bulunulacak olup Savunma Sanayinde marka olan ülkelerin dünyada da söz sahibi olacağı ve aynı zamanda ülkeler arasındaki farkındalığı arttıracağı bu zirvede en çok üstünde durulacak konulardan birisi olacaktır. Bu alanda zirvenin özel oturumlarından birisi, 70'ten fazla ülkeyi temsil eden Brüksel merkezli Avrupa Ticaret ve Sanayi Odası (EEIG-European Economic Chamber of Trade, Commerce and Industry) Yönetim Kurulu ve Türkiye Başkanı Dr. Kerim Alirıza eşgüdümünde, Avrupa ve Orta Asya Ülkelerinin savunma alanında markalaşma yolculuğu olacaktır" dedi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ'NDE NAZİLLİ YER ALACAK

Yönetim kurulu üyelerinden Umut Çınar, Sedat Yazıcıoğlu, Belgin Turan ve Sera Öner bu özel projeyi yürütürken İntra Health-Care Tourism şirketi üst düzey yöneticilerinden Hayreddin Akbaş, danışman Dr. Gökhan Bolat, Savunma ve Sağlık Turizmi danışmanı Ian Lennart Surraville zirveye danışmanlık desteği veriyor. Dünya Markalar Zirvesi/Ankara/2016 sosyal sorumluluk projesi tarafında, Türkiye Gaziler Vakfı ve Uzun Yaşamın sırı olan Nazili yer alacaktır. Uzun yaşamın koordinasyonunda (Düyader) Dünya Yaşlılık Derneği Uzun Yaşam Dünya Yaşlılık Derneği Uzun Yaşam Koordinatörü Engin Tulumbacı bulunuyor.

2016 yılının son etkinliği olan Uluslararası Dünya Markalar Zirvesi'nde, ülkemizin 2017 yılına girerken en önemli PR çalışması yapılacak olup TİM (Turkish Exporters Union-Türkiye İhracatçılar Meclisi) öncülüğünde, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile hazırlanan Türkiye markası, Ulusal ve Uluslararası boyutu olan kampanyanın sloganı "Kendi Gücünü, Enerjini, Potansiyelini Keşfet" mesajı verilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim