• BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Nazilli Kültür Festivalinde Sunay Akın Rüzgarı

Nazilli Kültür Festivalinde Sunay Akın Rüzgarı
Nazilli 7. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali'nin konuklarından Araştırmacı Yazar-Şair Sunay Akın, İki Kitap Bir Heves ile sanatseverlere sunduğu gösteri...

Nazilli 7. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali'nin konuklarından Araştırmacı Yazar-Şair Sunay Akın, İki Kitap Bir Heves ile sanatseverlere sunduğu gösteri ve söyleşide unutulmaz anlar yaşattı.

Meddah tavrıyla anlatımı ve farklı sahne kompozisyonu ile izleyenleri tarihin derinliklerine götüren Sunay Akın, insanın yetişmişliğinin ölçüsünün edinilmiş kültür birikiminde aranması gerektiğini vurguladı. Türkiye'deki gerçek sıkıntının okuma tembelliğinden kaynaklandığını gösterir örnekler sunan Akın, tarih boyunca karşılaşılmış çatışmaların, savaşların temel nedeninin insan varlığını özümseyememekten ileri geldiğine dikkat çekti. Oyuncak Müzesi hakkında da bilgiler de aktaran Akın, müzenin Dünya'nın en iyi Oyuncak Müzesi ödülünü aldığını söyledi. Geçmişimize ışık tutan müzelerimize sahip çıkmamız gerektiğini vurgu yapan Sunay Akın, "Şu andaki neslin tarihimizi yanlış bildiğini düşünüyorum. Bu sorunu ancak kitap okuyarak bilinçli bir toplum oluşturarak çözebiliriz. Tarih bilgimizin okullarda okutulan ders kitaplarından ibaret olması, okuduklarını çabuk unutan bizler için bu saygın bilime dair akıl almaz bir kayıptır. Bu kaybı ve tarihin içindeki insan unsurunu farklı kaynaklardan derlediği bilgilerin ışığında ele almalıyız" diye konuştu.

SAHNEDE DOĞUM GÜNÜ KUTLADI

Sunay Akın, hem dostu hem de asistanı olan Can Adıgüzel'in doğumgününü de bu sahnede kutladı. Sahneye gelen pastanın mumlarını birlikte söndüren iki dostun sadakati izleyenleri büyüledi.

Program bitiminde ise Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya Sunay Akın'a teşekkür ederek Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık adına bir buket çiçek ile Uzun Yaşam Paketi sundu. Şair, yazar Akın, program bitiminde okurları için kitaplarını da imzaladı. İmza programında da söyleşi de olduğu gibi yine oldukça yoğunluk yaşandı.

Nazilli Kültür Festivalinde Sunay Akın Rüzgarı

Nazilli Kültür Festivalinde Sunay Akın Rüzgarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim