• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Nazilli Kent Konseyi’nden MEB İlçe Müdürlüğüne Ziyaret

Nazilli Kent Konseyi’nden MEB İlçe Müdürlüğüne Ziyaret
Nazilli Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Acartürk başkanlığında Genel Sekreter Bülent Burmaoğlu, Emekli ve Yaşlı sorunları Meclis başkanı Tülay...

Nazilli Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Acartürk başkanlığında Genel Sekreter Bülent Burmaoğlu, Emekli ve Yaşlı sorunları Meclis başkanı Tülay Aydın ve Ümmü Uzun'dan oluşan Kent Konseyi heyeti, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yener Gök'ü makamında ziyaret etti.

Nazilli Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Acartürk ziyarette, "Demokrasinin kurumsallaşamadığı ve olgunlaşamadığı az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, genelde 4-5 yılda genel seçimler yapılır ve demokrasi adına halk oylarını kullanır. Halkın oy kullanma dışında karar verme süreçlerinde doğrudan veya dolaylı bir şekilde yer alması söz konusu olamaz. Gelişmiş demokrasilerde ise, halkın yönetime katılımı arzu edilir. Halkı yönetime katılmasına imkan veren kurum ve müesseseler yaygındır ve teşvik edilir" dedi. Kent konseylerinin halkı yönetime ortak eden ve halkın taleplerini ve beklentilerini ortaya koyabileceği önemli bir platform olduğunu belirten Acartürk, "Toplumdaki her kişi, kendini ifade edebileceği bir kürsüyü kent konseylerinde bulabilir. Bu bağlamda, Meclis ve Çalışma Grupları arasında hem kuşaklar arası iletişimde olsun, hem de Çocukların, kent yönetiminde karar alma mekanizmalarına katılmalarını, çocuk ve kentle ilgili sorunların çözümünde sorun çözme anlayışı içerisinde aktif rol almalarını ve politikalar oluşturmalarını sağlamak, Ulusal ve Uluslararası sözleşmeler çerçevesinde yerel düzeyde çocuk haklarını korumak ve geliştirmek, Çocukların, dinamizmini ve enerjisini ön plana çıkararak, araştıran, üreten, topluma, ülkesine ve dünyaya yararlı bireyler olmalarını desteklemek ve bireysel inisiyatiflerini geliştirmek, Çocukların ortaklık bilinci içinde, dayanışma ve paylaşma duygularının gelişmesini sağlama amacıyla uğraş ve ilgi alanları yaratmak, bu konuda çocukları da içine alan eylem planları oluşturmak ve diğer kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa etkinlikler gerçekleştirmek gibi çocuk meclisimizde çocuklarımızın kendini ifade edebileceği son derece önemli bir platformdur. Çocuklarımızın Nazilli için fikirlerini ve projelerini sunabileceği bu platformda, ortaöğretim çağındaki tüm çocuklarımızı görmek istiyoruz. Kent Konseyimizde çalışmalar yapan Meclis ve Çalışma grupları arasında Meclis ve Bu çerçevede müdürümüzden öğrencilerin katılımı noktasında yardımlarını beklediğimizi ifade ettik" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim