• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

NATO Komutanından ’Türkiye’de Güvendeyiz’ Açıklaması

NATO Komutanından ’Türkiye’de Güvendeyiz’ Açıklaması
NATO Kara Komutanlığı Komutan Yardımcısı Korgeneral Paolo Ruggiero, güvenliğin sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da bir sorun olduğuna dikkat çekerek,...

NATO Kara Komutanlığı Komutan Yardımcısı Korgeneral Paolo Ruggiero, güvenliğin sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da bir sorun olduğuna dikkat çekerek, "Ancak bizim ülkelerimizde bu güvenlik algısı anlaşılmıyor. Ankara'da bir terör saldırısı olduğunda İzmir'de de olduğu düşünülüyor. Her şeyi genelliyorlar. Biz ise böyle olmadığını düşünüyoruz. Kendimizi İzmir'de güvenli hissediyoruz" dedi.

Ocak ayında görevine başlayan NATO Kara Komutanlığı Komutan Yardımcısı Korgenarel Paolo Ruggiero ve Binbaşı Francesco Arzante, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Ruggiero, Türkiye'de kendilerini güvende hissettiklerini söyledi.

Paolo Ruggiero, güvenliğin sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da bir sorun olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: "Uluslararası bir organizasyon olarak biz İzmir'de küçük bir aileyiz. Ama İzmir çok güvenli. Burada kendimizi çok konforlu ve güvende hissediyoruz. İzmir'in sadece merkezi değil küçük ilçeleri de aynı şekilde çok güvenli. Ancak bizim ülkelerimizde bu güvenlik algısı anlaşılmıyor. Ankara'da bir terör saldırısı olduğunda İzmir'de de olduğu düşünülüyor. Her şeyi genelliyorlar. Biz ise böyle olmadığını düşünüyoruz. Kendimizi İzmir'de güvenli hissediyoruz."

Buca'da, daha önce NATO'nun Hava Kuvvetleri Komutanlığı olduğunu şimdi ise Kara Kuvvetleri Komutanlığına dönüştüğünün altını çizen Ruggierro, "Görevimizi yapabilmemiz için Türk ordusu ile sıkı bir işbirliği yapmamız gerekiyor. Ege Ordu Komutanlığı bu noktada bize çok destek oluyor. Türkiye NATO için çok önemli" dedi.

NATO Komutan Yardımcısının İzmir ve kendisi ile ilgili övgülerine teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Ruggiero gibi İzmir'in güvenli bir şehir olmasına vurgu yaptı. Başkan Kocaoğlu, terör konusunda bölgeler ve kentlerin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Herhangi bir yerde olan talihsiz bir terör saldırısı tüm ülkeye mal edilmemeli."

NATO Komutanından ’Türkiye’de Güvendeyiz’ Açıklaması

NATO Komutanından ’Türkiye’de Güvendeyiz’ Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim