• BIST 9548.09
  • Altın 2484.705
  • Dolar 32.495
  • Euro 34.5602
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

NATO Genel Sekreteri ve Çavuşoğlu açıklama yaptı

NATO Genel Sekreteri ve Çavuşoğlu açıklama yaptı
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın açıklaması yaptı.

NATO Gelen Sekreteri'nin açıklamaları'ndan başlıkları.

ABD'nin atmış olduğu adımlar son derece önemli. IŞİD bölge için büyük bir tehdit. Bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye NATO'ya önemli katkılarda bulunuyor.

Türk halkını tehlikelere karşı desteklemeye devam edeceğiz. Çok önemli kararlar aldık, şimdi bu kararları eyleme geçireceğiz.

NATO BÖLGEDE NELER YAPACAK?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu soruları yanıtları:

46 vatandaşımızın rehin tutulduğu süreçte dikkatli ve temkinli davrandık. Ama o süreçte bile Irak ve Suriye'de yapılması gerekenleri dostlarımızla paylaştık.

ESED GİTMEZSE SORUN ÇÖZÜLMEZ

Bugün bazı dostlarımızın müttefiklerimizin başlangıçta Türkiye'nin kaygılarını anlamakta geciktiklerini belirtmek istiyorum. Irak'taki siyasi değişim aslında Irak için yeni bir başlangıçtır. Yeni yönetimin politikaları ülke geleceğini belirleyecektir.
Suriye'de Esed rejimi kaldıkça zulüm, gözyaşı ve katliamlar devam edecektir. 200 bin insanı öldürmüştür. Esed rejimi Suriye'deki ve bölgedeki istikrarsızlığın sebebidir. Radikal gruplarda bu ortamdan doğmuştur. Dolayısıyla bir siyasi değişim şarttır. Esed rejimi kaldıkça bugünkü durum devam edecektir.

KARA OPERASYONU YAPILMALIDIR

Müttefiklerimizin hava saldırılarını destekliyoruz. Ancak hava saldırıları IŞİD'in tamamen temizlenmesi için yeterli değildir. Kara operasyonu dahil diğer opsiyonlar değerlendirmelidir. ÖSO desteklenmelidir.

Bugün itibariyle 4 milyar doları aşan bir harcama yaptık sınırdan geçen kardeşlerimiz için. Türkiye'ye ulaştırılan yardım miktarı ise sadece 400 milyon dolardır. Türkiye'nin ömür boyu Birleşmiş Milletler gibi davranmasını beklemek de Türkiye'ye haksızlıktır.

Her şeyden önce bir no-fly zone (uçuşa yasak bölge) oluşturulması gerekmektedir. Hem insani bakımdan hem de operasyonun başarısı açısından önemlidir.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim