• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

NATO deniz gücünden Karadeniz'de Kuvvet Entegrasyonu Eğitimi

NATO deniz gücünden Karadeniz'de Kuvvet Entegrasyonu Eğitimi
NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 gemileri, Kuvvet Entegrasyonu Eğitimleri kapsamında asimetrik tehdide karşı savunma, yangınla mücadele, hasar kontrol, yedekleme, yedeklenme ve mayın harbi eğitimleri icra etti.

İstanbul liman ziyareti kapsamında İstanbul Boğazı'nı geçerek Karadeniz'e açılan NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 gemileri, Kuvvet Entegrasyonu Eğitimleri kapsamında asimetrik tehdide karşı savunma, yangınla mücadele, hasar kontrol, yedekleme, yedeklenme ve mayın harbi eğitimleri icra etti. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, komutası Türkiye tarafından gerçekleştirilen NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) gemileri, Türk Deniz Kuvvetlerinden TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa ve TCG Edremit ile İspanya Deniz Kuvvetleri'nden ESPS Tambre ve Bulgaristan Deniz Kuvvetleri'nden BGS Shkval tarafından 24-26 Ocak tarihleri arasında Çanakkale, 29-31 Ocak tarihleri arasında Balıkesir'in Erdek ilçesi ve 5-7 Şubat tarihleri arasında İstanbul limanları ziyaret edildi.

Liman ziyaretleri kapsamında askeri ve mülki makamlar ziyaret edildi. İstanbul liman ziyareti hitamında İstanbul Boğazı'nı geçerek Karadeniz'e açılan SNMCMG-2 gemileri tarafından Kuvvet Entegrasyonu Eğitimleri kapsamında asimetrik tehdide karşı savunma, yangınla mücadele, hasar kontrol, yedekleme, yedeklenme ve mayın harbi eğitimleri icra edildi. SNMCMG-2 unsurları, 12-14 Şubat tarihleri arasında Gürcistan'ın Batum şehrine liman ziyaretinde bulundu. 

NATO Deniz Harekatı Çalışma Grubu Toplantısı İstanbul'da yapıldı

Bu arada NATO'nun en büyük çalışma grubu olan NATO Deniz Harekatı Çalışma Grubu Toplantısı, 17 ülkenin katılımıyla İstanbul'da yapıldı.. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Donanma Komutanlığına bağlı Taktik Geliştirme Doktrin ve Analiz Merkezi Komutanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen NATO Deniz Harekatı Çalışma Grubu Toplantısı, 19-29 Ocak tarihinde İstanbul'daki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, ABD, Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya, Kanada, Litvanya, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya ve Yunanistan ile NATO Komutanlıkları ve Mükemmeliyet Merkezlerinden toplam 114 katılımcı ve gözlemci katıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim