• BIST 8963.51
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Narmanlı Han'daki restorasyon projesi protesto edildi

Narmanlı Han'daki restorasyon projesi protesto edildi
Beyoğlu Kent Savunması üyeleri, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nin en eski binalarından Narmanlı Han'da yürütülen restorasyon projesini, tarihi ve kültürel...

Beyoğlu Kent Savunması üyeleri, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nin en eski binalarından Narmanlı Han'da yürütülen restorasyon projesini, tarihi ve kültürel değerlere zarar verdiği gerekçesiyle protesto etti.

Beyoğlu Kent Savunması üyeleri, İstiklal Caddesi'nin simgelerinden biri olan, Aliye Berger, Ahmet Hamdi Tanpınar, Bedri Rahmi Eyüboğlu gibi birçok yazar ve sanatçının eserlerini ürettiği Narmanlı Han'da yürütülen restorasyon projesine tepki gösterdi. Sirkeci'deki İstanbul Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü binası önünde toplanan grup, "Narmanlı Han'daki yıkım projesi iptal edilsin" yazılı pankart açıp, "Kültürel miras yağmalanamaz" şeklinde slogan attı.

Beyoğlu Kent Savunması üyelerinden Deniz Özgür, Narmanlı Han'ın avlusuna dozer girdiğini belirterek, "'Beyoğlu'nun ve İstiklal Caddesi'nin en eski binalarından ve simgelerinden olan, tarihsel kültürel belleğimizde önemli bir yer edinen Narmanlı Han için son günler başladı. Koruma kurulundan geçen restorasyon projesi için hanın avlusuna dozerle girdiler. Şimdiden iki ağaç kesilmiş durumda. İçeride müze ve arkeolog denetimine dahi gerek görülmeden kazı yapılmaya başlandı. Yaklaşık 10 yıldır, Beyoğlu özelinde örgütlü bir vandallığın esiri edilmeye çalışılıyoruz. Bu örgütlü vandallık, Beyoğlu'nu ruhsuzlaştırma adımlarını teker teker atıyor. Bu vandallığın tanıdığı hiçbir şey yok! Ne yasa tanıyorlar, ne tarih tanıyorlar, ne koruma ne kültür.'" şeklinde konuştu.

Beyoğlu Kent Savunması olarak Narmanlı Han için taleplerini açıklayan Özgür, şu ifadeleri kullandı: "'Açıkladığımız taleplerimizi bir kez daha tekrarlayalım: "'Narmanlı Han'da restorasyon adı altında yürütülmek istenen ruhsuz yıkım projesi durdurulsun! Narmanlı Han bütünüyle kamulaştırılsın! Narmanlı Han'ın odaları, bölümleri, eskiden olduğu gibi sahaflara, prova yapmak için bağımsız tiyatro gruplarına, stüdyo arayan müzisyenlere ve resim atölyesi olarak ressamlara kiralansın!''

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Narmanlı Han'daki restorasyon projesi protesto edildi

Narmanlı Han'daki restorasyon projesi protesto edildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim