• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Narkotik operasyonlarında 'taş kokain' ele geçirildi

Narkotik operasyonlarında 'taş kokain' ele geçirildi
İzmir'de düzenlenen narkotik operasyonunda taş kokain, ecstacy hap ve esrar ele geçirildi.

İzmir'de düzenlenen narkotik operasyonunda taş kokain, ecstacy hap ve esrar ele geçirildi. Vakayla ilgili dört zanlı yakalandı.

Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan şahıslara ve organizasyonlara yönelik çalışmalar kapsamında, Bornova ilçesinde B.N. isimli şahsın uyuşturucu madde sattığı bilgisine ulaşan ekipler harekete geçti. Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla B.N. (38) ve Y.Ç. (42) yakalandı. Üst aramasında 1 adet ruhsatsız tabanca ve B.N.'nin kullandığı, H.Y. ismine düzenlenmiş bir adet sahte kimlik, şahsa ait ikamette yapılan aramada ise toplam 17 bin 500 adet uyuşturucu ecstacy hap ve 110 gr. taş kokain maddesi ele geçirildi. Zanlılardan Y.Ç. savcılıktan serbest bırakıldı, 12 suçtan araması olan B.N. mahkeme tarafından tutuklandı.

Konak ilçesinde ise M.K. (32) isimli şahsa ait ikamete yüklü miktarda esrar maddesi getirildiği ve satılacağı bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Zanlı M.K. yakalandı. Evde yapılan aramada, satışa hazır toplam 90 kg. esrar maddesi ve 4 bin 200 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Zanlı M.K., mahkeme tarafından tutuklandı.

Menderes ilçesindeki operasyonda da Y.O. (31) isimli şahıs yakalandı. İkametinde yapılan aramada, 4 bin 300 gr. esrar maddesi ele geçirildi. Zanlı Y.O., mahkeme tarafından tutuklandı.

TAŞ KOKAİN

Kokainin çok etkili bir şekli. Crack (taş), kokain hidroklorid formundan sobyum bikarbonat ya da amonyum ve su kullanılarak elde edilir. İçime hazır, küçük miktarlarda satılır. 10 saniye içinde etkisini gösterir. Bağımlılık etkisi çok yüksek olduğu için bir içişten sonra kişi, ikincisini almak için şiddetli bir istek duyar. Türkiye'de daha çok "taş" denmektedir.

Narkotik operasyonlarında 'taş kokain' ele geçirildi

Narkotik operasyonlarında 'taş kokain' ele geçirildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim