• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Narenciyeye yeni yıl dopingi

Narenciyeye yeni yıl dopingi
Yurt dışında erken başlayan yeni yıl kutlamaları, Türkiye'nin narenciye ihtiyacının 3'te 1'ini karşılayan Adana'da ihracatı arttırdı.

Yurt dışında erken başlayan yeni yıl kutlamaları, Türkiye'nin narenciye ihtiyacının 3'te 1'ini karşılayan Adana'da ihracatı arttırdı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, "İhracata şu anda mal yetiştiremiyoruz. Üreticimiz bu yıl çok mutlu ve sevinçli. Bu yıl hiçbir ürün ağaçta kalmayacak" dedi.

Yaklaşan yeni yıl nedeniyle yurt dışında Noel tatili kutlamaları başladı. Ülkelerin narenciye ürünlerini tüketme ihtiyacı ise arttı. Bu ihtiyacı karşılamak üzere hasat sezonunun ortalarına yaklaşan Adana'da ise narenciye bahçelerinde yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Bir taraftan bahçelerde narenciyeler işçiler tarafından bin bir emekle toplanırken, ihracatçılar da ürünlerini paketlemek için tesislerde fazla mesai yapıyor.

Türkiye'de yılda üretilen 5 milyon ton narenciyenin 1 buçuk milyondan fazlasını tek başına üreten Adana'da ise üretilen ürünün yüzde 60'ı ihraç ediliyor.

"Dünyanın birçok ülkesine narenciye ihraç ediliyor"

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, dünyanın birçok ülkesine narenciye ihracatı yapıldığını belirterek, "Rusya'ya, Ukrayna'ya, Balkan ülkelerine, Avrupa'ya ve Irak'a ürünlerimiz şu anda gönderiliyor. Greyfurtlarımız ise Güney Afrika, Çin ve Japonya'ya kadar ihraç ediliyor" dedi.

Narenciye ürünlerinin fiyatlarının bu sene iyi olduğunu söyleyen Doğan, "Yılbaşı dopingi var şuanda. Portakal 50 ile 60 kuruş arasında, mandalina ise cinsine göre 70 kuruş ile 1,5 lira arasında değişiyor. Çiftçimiz bu yıl çok mutlu ve sevinçli. Bu yıl hiçbir ürün ağaçta kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, paketleme tesislerinde günlük 3 vardiya halinde çalışıldığı halde ihtiyaca yetişemediklerini sözlerine ekledi.

Narenciyeye yeni yıl dopingi

Narenciyeye yeni yıl dopingi

Narenciyeye yeni yıl dopingi

Narenciyeye yeni yıl dopingi

Narenciyeye yeni yıl dopingi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim